Animációs: NapkirálynőMozifilmek
Minden nagy fáraó mögött egy asszony áll. Akhesa hercegnő persze még nem számít asszonynak. Tizennégy éves, vad és neveletlen >>>
Napkirálynő
La Reine Soleil
belga, francia, magyar film 2008
animációs, kaland

Minden nagy fáraó mögött egy asszony áll. Akhesa hercegnő persze még nem számít asszonynak. Tizennégy éves, vad és neveletlen: pedig az őt körülvevő felnőttek mindent elkövetnek, hogy hozzátörjék a fáraó udvarának szigorú szokásaihoz.

Akesha azonban egyre-másra meglóg otthonról, és álnéven, álruhában élvezi a közeli piac forgatagát. Önállóságának, éles eszének, no meg a macskájának köszönheti, hogy már többet tud a világról, mint apja, Akhnáton fáraó: tudja, hogy Karnakban a papok összeesküvést szőnek uralkodójuk ellen, és az ország határára nomád harcosok érkeztek, akik titokzatos megbízójuk utasítására várnak.
Napkirálynő

Napkirálynő

A lány elszökik otthonról, anyjához, Nefretitihez indul az elefántok szigetére, hogy a segítségével, vagy ha kell, egyedül megmentse az országot. És esetleg még szerelmes is lehessen közben...

Az ősi Egyiptom látványos díszletei között kalandos, játékos és a helyszínéhez méltóan misztikus történet elevenedik meg a fordulatos animációs filmben, amelynek tervezői honfitársaink voltak.

Rendező:
Philippe Leclerc
Forgatókönyv:
Christian Jacq, Nathalie Suhard, Gilles Adrien, Laurent Burtin és Hadrien Soulez Lariviére
Zene:
Didier Lockwood
Forgalmazó:
InterCom

Hivatalos honlap

Hazai mozipremier: 2008. február 14.
  • Ehhez a cikkhez: Napkirálynő jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek