Háborús film: Drezda - A pokol napjai DVD filmek
1945 januárja. A háború legreménytelenebb időszaka köszönt a barokk Drezda városára is. Anna Mauth (Felicitas Woll) Drezda >>>
Drezda - A pokol napjai (2 DVD)
Dresden
német film 2006
háborús, dráma

1945 januárja. A háború legreménytelenebb időszaka köszönt a barokk Drezda városára is. Anna Mauth (Felicitas Woll) Drezda egyik külvárosi kórházában dologozik ápolónőként, és éppen eljegyzésére készül az intézet egyik vezető orvosával. Apja, aki szintén orvos, morfiummal üzletel, hogy családját Svájcba tudja menekíteni. A kórház közelében egy angol felségjelű Lancester bombázó zuhan le, az egyetlen túlélő a súlyos sérüléseket szerzett pilóta Robert Newman (John Light), aki a kórház pincéjében rejtőzik el a németek elől. Amikor Anna rátalál, német katonaszökevénynek hiszi, és mindent megtesz a gyógyulása érdekében. Hamarosan egymásba szeretnek, de közeledik az eljegyzés időpontja, ami éppen egybeesik Drezda bombázásával. Az eljegyzést követően a család rögtön elutazna Svájcba, de semmi sem alakul a terv szerint: megjelenik az angol pilóta német egyenruhában, de ekkor már az angol bombázók Drezda fölött repülnek és megkezdődik a történelem egyik legrémesebb háborús akciója. Az angolszász szövetségesek több hullámban szórják bombáikat a városra és a tűztengerben ezrek vesznek oda.

Minden idők legdrágább egyik német produkcióját milliók nézték meg Németországban, majd Európában folytatta sikertörténetét.

Szereplők:
Felicitas Woll, John Light, Benjamin Sadler, Heiner Lauterbach, Katharina Meinecke
Rendező: Roland Suso Richter
Forgatókönyv: Stefan Kolditz
Zene: Harald Kloser, Thomas Wanker
Operatőr: Holly Fink
Forgalmazza: Fantasy Film
Hossz: 180 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: német, magyar
Felirat: magyar
Kép: 1.78:1 (16:9)
DVD Extrák:
Werkfilm
Dokumentumfilm: Acéleső
Interaktív menük
Közvetlen jelenetváltás

DVD Premier: 2007 december 15.
  • Ehhez a cikkhez: Drezda - A pokol napjai jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek