Filmek - mozi-dvd.hu

28 évesen meghalt Heath Ledger

Dátum: 2008. január 23. szerda, 16:37
Rovat: Filmhírek
Kategória: Filmhír

Felfoghatatlan, de sajnos igaz a hír, hogy a 28 éves ausztrál színészt kedd délután holtan találták New York-i lakásában. >>>

28 évesen meghalt Heath Ledger

Felfoghatatlan, de sajnos igaz a hír, hogy a 28 éves ausztrál színészt kedd délután (2008. január 22.) holtan találták New York-i lakásában.

A halál oka a színész holtteste közelében talált altatókkal hozható összefüggésbe. Bár a rendőrség első vizsgálata szerint nincs nyoma idegenkezűségnek, a halál pontos okát csak a boncolás tárhatja majd fel.
A színész közvetlen családtagjai, akik az ausztráliai Perth-ben élnek, a médiának azt nyilatkozták, hogy a színész halála véletlen volt, melyet kiegészítettek azzal, hogy Ledger tüdőgyulladásban szenvedett. A rendőrség ez utóbbi információt nem erősítette meg.


A The Sydney Morning Herald nevű ausztrál lap szerint Ledger az I'm Not There című film forgatása óta álmatlansággal küzdött

Ledger 1979-ben született Ausztráliában és '99-ben, a 10 dolog, amit utálok benned című romantikus filmmel hódította meg a tinilányok szívét, de mielőtt beskatulyázhatták volna a szívtipró tinisztár szerepkörbe, komolyabb kihívások után nézett. 2000-ben A hazafi című Mel Gibson drámának köszönhetően tört be a nemzetközi filmvilágba. Első kritikai sikere egy apró szerep volt a Szörnyek keringőjé-ben, amit 2005-ben alapos karrier-újradefiniálás követett.


A Grimm, a Casanova és leginkább a Brokeback Mountain avatták komoly felnőtt színésszé, utóbbiban homoszexualitásával küszködő cowboyt alakított, játékát Oscar-díjra is jelölték.

A Brokeback Mountain forgatásán ismerkedett meg Michelle Williams-szel, akitől 2005 októberében kislánya (Matilda) született. A kapcsolat 2007 őszén ment tönkre.

Utolsó befejezett filmje a Batman: A sötét lovag, melyben Jack Nicholson után ráosztották Joker szerepét.

Forrás: [origo]