Filmek - mozi-dvd.hu

2 nap Párizsban

Dátum: 2008. február 13. szerda, 20:10
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Romantikus-vígjáték
A New York-ban élő francia fotós, Marion és amerikai barátja, Jack európai vakációjukról hazafelé tartva megállnak Párizsban >>>
2 nap Párizsban
Deux jours a Paris
francia, német film 2007
romantikus, vígjáték

A New York-ban élő francia fotós, Marion (Julie Delpy) és amerikai barátja, Jack (Adam Goldberg) európai vakációjukról hazafelé tartva megállnak Párizsban a lány szüleinél, hogy felvegyék a macskájukat. A következő két napban kiderül, hogy próbára teheti-e a kapcsolatukat a Velencében szerzett gyomorrontás; a nyelvi korlátok és kulturális különbségek; a bohém szülők közeli és túl intenzív jelenléte és nem utolsó sorban az ex-barátok Szajnaként kígyózó sora. Az enyhén neurotikus Jack úgy érzi, mintha egy másik bolygón járna, idegen élőlények között, a nyúlevők és a szexuális szabatosság földjén. És lassan megszületik benne a megdöbbentő felismerés: az ő barátnője is egy közülük.
A film játékosan és szellemesen idézi meg a párkapcsolatok visszatérő örömeit és konfliktusait, mesteri szintre emelve a vitatkozás művészetét.

July Delpy a 90-es években a Mielőtt felkel a nap című filmmel robbant be a köztudatba, Ethan Hawke oldalán. Nemcsak színészi teljesítményét értékelték akkor, társ-forgatókönyíróként Oscar®-díjra is jelölték. A 2 nap Párizsban c. filmben nemcsak a női főszerepet játssza, ő írta a forgatókönyvet, rendezte és vágta a filmet, sőt a zenét is ő szerezte. Ezek után azon sem csodálkozhatunk, hogy filmbeli szüleinek szerepét saját szüleire bízta (remek döntés).


Szereplők: Julie Delpy, Adam Goldberg, Marie Pillet, Albert Delpy
Rendező: Julie Delpy
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 96 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2008. április 3.

2 nap Párizsban - Deux jours a Paris
Filmelőzetes: