Filmek - mozi-dvd.hu

Angel

Dátum: 2008. március 05. szerda, 06:59
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Romantikus-dráma
Angel Deverell története az 1900-as évek elején játszódik az Edward-kori Angliában. A vidéki boltosnő lánya kamaszkori >>>
Angel
angol, francia, belga film 2007
romantikus, dráma

Angel Deverell története az 1900-as évek elején játszódik az Edward-kori Angliában. A vidéki boltosnő lánya kamaszkori romantikus fantáziáit nemcsak gondolatban, hanem papíron is kiéli. Amikor a sok visszautasítás után egy londoni könyvkiadó vállalja egyik regényének kiadását, úgy tűnik, hogy Angel vadromantikus történetei saját életében is valóra válnak. Ha az irodalmárok nem is, de a nagyközönség habzsolja a regényeit, és a hirtelen jött hírnév és gazdagság hamar a lány fejébe száll. Vidéken kastélyt vásárol és kiveti hálóját álmai férfijára, titkárnője bátyjára, a festőművész Esmére.

A regényei hősnőinek életét élő Angelnak azonban ki kel lépnie képzelt álomvilágából, és szembe kell néznie az I. világháború szörnyűségeivel és félresikerült házasságával.

Francois Ozon első angol nyelven készült filmje a melodráma, a szatíra, a vígjáték és a dráma stílusjegyeit keveri mesterien.


Szereplők:
Romola Garai, Sam Neil, Charlotte Rampling, Lucy Russell, Michael Fassbender
Rendező: Francois Ozon
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 134 perc

Hazai Mozipremier: 2008. április 17.