Dráma: Hatalmas szív DVD filmek
2002. január 23-án Mariane Pearl élete örökre megváltozott. Férje, Daniel, a Wall Street Journal dél-ázsiai irodájának vezetője >>>
Hatalmas szív
A Mighty Heart
amerikai, angol film 2007
történelmi, thriller, dráma

2002. január 23-án Mariane Pearl élete örökre megváltozott. Férje, Daniel, a Wall Street Journal dél-ázsiai irodájának vezetője a cipőbombás Richard Reid sztoriján dolgozott. A szálak Karacsiba vezettek, ahol egy összekötő azt ígérte, elvezeti Pearlt egy nehezen megközelíthető informátorhoz. Danny elindult a találkozóra, és azt mondta Mariane-nak, hogy lehet, hogy későn ér haza vacsorára. Soha nem tért vissza.

A halállal szembenéző Danny (Dan Futterman) megingathatatlanul hitt az újságírás erejében. Ez a kitartás arra ösztönözte Mariane-t (Angelina Jolie), hogy férje eltűnését, a megtalálásáért folytatott küzdelmet és meggyilkolásának történetét megírja memoárjában Hatalmas szív: Férjem, Danny Pearl bátor élete és halála címmel. A szörnyű történet kezdetén Mariane hat hónapos terhes volt fiával, akinek Danny az Adam nevet szánta. A könyv azért született, hogy bemutassa Adamnek az apját, akivel sosem találkozhatott.

Mariane vallási, faji és nemzeti szempontokon felülemelkedve próbál kiemelkedni abból a keserűségből és gyűlöletből, ami folyamatosan mérgezi a 9/11 utáni világot, és ezzel a legtisztább módon közvetíti azt az életörömöt, ami rá és férjére is oly jellemző volt.

Az Oscar-díjas Angelina Jolie "élete egyik legkiemelkedőbb, legmegindítóbb alakítását nyújtja" (Richard Roeper, Ebert & Roeper) a Mariane Pearl hatalmas sikerű memoárja alapján készült, sokkoló erejű filmben.

Szereplők:
Angelina Jolie, Archie Panjabi, Dan Futterman, Denis O'Hare, Mohammed Afzal, Mushtaq Khan
Rendező: Michael Winterbottom
Író: Mariane Pearl
Forgatókönyvíró: John Orloff
Zeneszerző: Harry Escott, Molly Nyman
Gyártó: Paramount
Forgalmazza: InterCom
Hossz: 103 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, cseh, lengyel
Feliratok: magyar, angol, cseh, horvát, görög, ivrit, arab, lengyel, szerb, bolgár, román, szlovén, izlandi, portugál
Kép: 2,35:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Magyar nyelvű extrák
Így készült...
Kisfilm, Egyéb

DVD Megjelenés: 2008 január 22.
  • Ehhez a cikkhez: Hatalmas szív jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek