Zenés film: Egy nehéz nap éjszakájaDVD filmek
Az Egy nehéz nap éjszakája a Beatles legelső mozifilmje. A Richard Lester rendezte filmklasszikust két Oscar-díjra is jelölték >>>
Egy nehéz nap éjszakája
A Hard Days Night
angol film 1964
vígjáték, zenés, klasszikus

Az Egy nehéz nap éjszakája a Beatles legelső mozifilmje. A Richard Lester rendezte filmklasszikust két Oscar-díjra is jelölték Alun Owen forgartókönyvéÊrt és a zenei rendező, Sir George Martin munkájáért.

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani - már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból.

Richard Lester vakmerően korhű rock n roll vígjátéka beszabadítja a szárnyukat próbálgató gombafejeket a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Közben pedig feltárja túlélésük és sikerük titkát: pajkos rosszalkodás iránti kielégíthetetlen vágyukat és életigenlő mókafüggőségüket.

A mozi egy áldokumentumfilm majdhogynem valósághű stílusában készült, nyomon követi John, Paul, George és Ringo egy napját, amint viharként rájuk ront a hírnév. Épp most határozták el, hogy életükben először megszegik a szabályokat. Az elkövetkező 24 órában kidobják időbeosztásukat, semmibe veszik kötelezettségeiket és belekóstolnak a szabadságba. Sikoltozó rajongókat kell majd kicselezniük, el kell kerülniük a sajtót, ellen kell szegülniük menedzserüknek és ellenőrzésük alatt kell tartaniuk Paul rögeszmés nagypapáját. Ezen kívül a film része egy vad televíziós műsor is a négy gombafejű előadásában.

A Miramax Films most teljesen restaurált negatívval és digitálisan felújított hanganyaggal mutatja be újból a filmet.


Szereplők:
John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Wilfrid Brambell
Rendező: Richard Lester
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment
Hossz: 84 perc

DVD Információk:
Hang: Stereo
Szinkron: angol
Feliratok: magyar, angol
Kép: 1.78.1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Közvetlen jelenetválasztás
Vágatlan verzió, eredeti előzetes
Digitálisan felújított kép és hang

DVD Megjelenés: 2008. április 3.
  • Ehhez a cikkhez: Egy nehéz nap éjszakája jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek