Filmek - mozi-dvd.hu

Michou története

Dátum: 2008. április 08. kedd, 14:36
Rovat: DVD filmek
Kategória: Vígjáték
1960-ban járunk, Franciaország közeledik az algériai háború lezárásához. Georges-nak (Gerard Depardieu) és feleségének, >>>
Michou története
Michou d'Auber
francia film 2007
vígjáték

1960-ban járunk, Franciaország közeledik az algériai háború lezárásához. Georges-nak (Gerard Depardieu) és feleségének, Gisele-nek (Nathalie Baye) nem lehet saját gyereke. Már régóta szeretnének valakit örökbefogadni, de eddig sikertelenül.

A sors iróniája, hogy Gisele végül is egy koromfekete hajú muszlim fiúcskára talál. Gisele nagyon jól tudja, hogy Georges soha nem fogadná el a kis Messaoudot (Samy Seghir), ezért megpróbálja európaivá varázsolni a gyermeket: úton hazafelé a napsütötte francia városkába, Berrybe, szőkére festi a kisfiú haját, nevét Michelre ("Michou") változtatja, és lelkére köti, hogy nem Algériából, hanem Észak-Franciaországból származik.

Ezzel indul újtjára Michou d'Auber megkapó története, amelyben a film egyik forgatókönyvírója, Messaoud Hattau a saját gyermekkorára emlékszik vissza.

Szereplők:
Gérard Depardieu, Nathalie Baye, Mathieu Amalric, Samy Seghir, Medy Kerouani, Mohamed Fellag, Catherine Hiegel, Philippe Nahon
Rendező: Thomas Gilou
Forgalmazza: SPI International
Hossz: 120 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1, DD 2.0
Szinkronok: magyar, francia
Felirat: magyar
Kép: 2,35:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Előzetesek

DVD Megjelenés: 2008. április 3.