Filmek - mozi-dvd.hu

A tizedik királyság 3. rész

Dátum: 2008. április 08. kedd, 15:13
Rovat: DVD filmek
Kategória: Családi film
Már kétszáz év is eltelt Hófehérke és Hamupipőke világhírű kalandjai óta. A kilenc királyságból álló mesebirodalom >>>
A tizedik királyság 3. rész
The 10th Kingdom
amerikai, angol, német film 2000
családi, kaland

Már kétszáz év is eltelt Hófehérke és Hamupipőke világhírű kalandjai óta. A kilenc királyságból álló mesebirodalom arra készül, hogy Vendel herceget, Hófehérke unokáját ültesse a Negyedik Királyság trónjára. Ám ekkor, a trollok királya segítségével, kiszabadul börtönéből a gonosz egykori királynő és a kiréályfit kutyává varázsolja.
Vendelnek egy varázstükör segítségével mégis sikerül megszöknie: s egy eladdig számára ismeretlen földön, a mitikus Tizedik Királyságban találja magát, valami New York City nevű helyen, ahol barátságot köt Virginiával és apjával...
Miután a kis csapat visszatér Hófehérke birodalmába, Virginia Farkas karjaiba fut, aki igencsak megbízhatatlannak bizonyul... Virginia egyre inkább úgy érzi, hogy az egész csak egy rossz tréfa. Apja egy kutyával beszélget, Farkas egyre furcsábban viselkedik és nyakukon egy csapat troll. De amikor a gonosz királynő által vesztükre küldött gyilkos Vadász is feltűnik, rá kell döbbennie, hogy a veszély a mesebirodalomban is valóságos, miközben a Troll király megmakacsolja magát és szembeszáll a királynővel, hogy magának szerezze meg Vendel herceg birodalmát.

Az ötrészes sorozat fantasztikus látványvilággal és meseszövéssel kápráztatja el nézőit, melyben a humor épp úgy szerepet játszik, mint a régi mesék felelevenítése. A kalandfilmben olyan sztárokat láthatunk, mint Kimberly Williams (Örömapa), Dianne Wiest (A suttogó), Ed O'Neill (Egy rém rendes család) és Rutger Hauer (Szárnyas fejvadász).

Szereplők:
Kimberly Williams, Scott Cohen, John Larroquette, Dianne Wiest, Daniel Lapaine, Ed O'Neill, Rutger Hauer, Ann-Margret
Rendezők: David Carson, Herbert Wise
Forgatókönyvíró: Simon Moore
Zeneszerző: Anne Dudley
Operatőr: Lawrence Jones, Chris Howard
Producer: Simon Moore, Jane Prowse
Forgalmazó: Soundcard
Hossz: 85 perc

DVD Információk:
Hang: DD 2.0
Szinkronok: magyar, angol
Felirat: -
Kép: 4:3
DVD Extrák: -

DVD Megjelenés: 2008. április 3.