Filmek - mozi-dvd.hu

Münchausen báró kalandjai

Dátum: 2008. április 14. hétfő, 15:01
Rovat: DVD filmek
Kategória: Családi film
A 4 Oscar®-díjra jelölt Münchausen báró kalandjait a Monty Python zseniális agytrösztje, Terry Gilliam rendezte olyan sztárok >>>
Münchausen báró kalandjai
The Adventures of Baron Munchausen
angol, német film 1988
családi, vígjáték, fantasy

A 4 Oscar®-díjra jelölt Münchausen báró kalandjait a Monty Python zseniális agytrösztje, Terry Gilliam rendezte olyan sztárok közreműködésével, mint John Neville, Eric Idle és Uma Thurman. Neville játssza a nagyotmondó Münchausent, aki határtalan képzelőerejére – és egy maréknyi fogdmegre – támaszkodva védelmezi faluját a fosztogatóktól.

Idle a világ leggyorsabb embere, a hű Berthold bőrébe bújik, aki akár a kilőtt puskagolyót is lefutja, hogy szeretett báróját megóvja. De Münchausent se kell félteni: megfordul ő a Hold mindkét oldalán, megüli az ágyúgolyót, és a felhők között sétál, ahol a meseszép Vénusszal (Thurman) kokettál.

Észbontó kalandok, ámulatba ejtő speciális effektusok, mindez Giuseppe Rotunno, Oscar®-díjra jelölt olasz operatőr kameráján keresztül!


Szereplők:
John Neville, Jonathan Pryce, Uma Thurman, Oliver Reed, Sarah Polley, Eric Idle, Robin Williams
Rendező: Terry Gilliam
Gyártó: Columbia/TriStar
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment
Hossz: 121 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, angol, francia, német, spanyol
Feliratok: magyar, angol, arab, bolgár, cseh, dán, finn, francia, görög, hindi, holland, horvát, német, norvég, portugál, spanyol, svéd, szlovák, szlovén, török
Kép: 1.85:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük, Közvetlen jelenetválasztás
Audiokommentár(ok), Kimaradt jelenetek

DVD Megjelenés: 2008. április 10.