Zenés film: I'm Not There - Bob Dylan életeiMozifilmek
Az I’m Not There egy film Bob Dylan életéről, az első, ami a popikon hozzájárulásával készülhetett el. A mozi, rendhagyó módon, hetes >>>
I'm Not There - Bob Dylan életei
amerikai film 2007
dráma, zenés

Az I’m Not There egy film Bob Dylan életéről; az első, ami a popikon hozzájárulásával készülhetett el. A mozi, rendhagyó módon, hetes (!) szereposztással dolgozik: mind a hét színész Dylan életének és zenei pályafutásának más-más oldalát testesíti meg.

A filmben betekintést nyerhetünk Bob Dylan korai karrierjébe, a népdalénekesként töltött küzdelmes napokba; majd abba az időszakba, mikor a ’60-as évek elején a népzene legismertebb egyéniségévé vált; aztán sorra kerül az ellentmondásos arculatváltás is, mikor hősünkből rocker lett. Később az alkotók felidézik a hírhedt motorbalesetet, ahogy az azt követő visszavonulást is; hogy végül eljussunk a közelmúlthoz, amit a stúdióból való fokozatos elmaradozás és a „Végtelen Turné” elnevezésű koncertsorozatra való teljes koncentráció fémjelez.Olyan, eddig teljesen ismeretlen részleteket láthatunk a zenészlegenda életéből, mint gyerekkora vagy féltve őrzött családi élete.
Továbbá betekintést nyerhetünk a dalok keletkezésébe is, különös tekintettel azokra, amiket feleségéről, Sararól írt. Sőt, még arról az ezidáig ki nem tudódott házasságról is megemlékezik a film, amit Dylan 1986-ban kötött egyik vokalistájával.

Minden egyes epizód új oldaláról mutatja be Dylan szeszélyes természetét; és az egyes résztörténeteket nem csak különböző színészekkel, de különböző, témáiknak megfelelő stílusban is forgatták: Woody (Marcus Carl Franklin) egy örökké mozgásban lévő, 11 éves fekete srác; Robbie (Ben Wishaw) a nőcsábász showman, aki örökké úton van; Jude (Cate Blanchett) fiatal, androgün rocksztár; John/Jack (Christian Bale) népzene-idol, aki később hittérítőként találja meg az igazi arcát; Billy (Richard Gere) pedig a hírhedt törvényenkívüli, aki csodával határos módon még mindig életben van – de már öregszik.


Díjak és jelölések:

Golden Globe díj (2008) - Legjobb női mellékszereplő: Cate Blanchett
Velencei Filmfesztivál (2007) - Legjobb női alakítás: Cate Blanchett
Velencei Filmfesztivál (2007) - Zsűri Nagydíja: Todd Haynes
BAFTA-díj (2008) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Cate Blanchett
Oscar-díj (2008) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Cate Blanchett
Velencei Filmfesztivál (2007) - Arany Oroszlán jelölés: Todd Haynes

Szereplők:
Christian Bale, Cate Blanchett, Marcus Carl Franklin, Richard Gere, Heath Ledger, Ben Whishaw, Julianne Moore, Adrien Brody, Michelle Williams, David Cross, Charlotte Gainsbourg, Bruce Greenwood
Rendező: Todd Haynes
Forgatókönyv: Todd Haynes, Oren Moverman
Operatőr: Edward Lachman
Vágó: Jay Rabinowitz
Gyártó: Killer Films, John Wells Productions, Endgame Entertainment, Grey Water Park Productions, Rising Sta
Forgalmazza: Budapest Film
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 135 perc

Hivatalos honlap
IMDb

Hazai mozipremier: 2008. június 26.

I’m Not There - Filmelőzetes - Trailer

  • Ehhez a cikkhez: I'm Not There - Bob Dylan életei jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek