Filmek - mozi-dvd.hu

Űrállomás 3D

Dátum: 2008. május 20. kedd, 09:50
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dokumentumfilm
Itt kezdődik a holnap: minden idők legbonyolultabb tudományos laboratóriuma, a Nemzetközi Űrállomás 350 kilométer távolságra >>>
Űrállomás 3D
Space Station 3D
kanadai, amerikai film 2002
dokumentum

Itt kezdődik a holnap: minden idők legbonyolultabb tudományos laboratóriuma, a Nemzetközi Űrállomás 350 kilométer távolságra, óránként 28.000 kilométeres sebességgel kering a Föld körül.

Ez a film, amelynek narrátora Tom Cruise, lenyűgöző képeken mutatja be az űrbéli kutatóközpontot, ahol a ma égi hősei olyan technológiák kifejlesztésén dolgoznak, amelyeknek köszönhetően a jövőben eljuthatunk a Marsra is, és amelyek új megoldásokat kínálnak földi problémáinkra. A legizgalmasabb felvételeken láthatjuk, hogyan építették az űrállomást keringés közben, és a legénység mindennapjaiba is bepillanthatunk. Megtudjuk, hogyan dolgoznak és tornáznak, vagy épp miként vágnak hajat és isznak vizet (a súlytalanság állapotában a vízbuborékot könnyűszerrel odébb pöckölhetjük). Szkafandert fel, induljon az űrutazás!
Szereplők:
Michael J. Bloomfield(Himself), Robert D. Cabana (Himself), Leroy Chiao(Himself), Kenneth D. Cockrell (Himself), Brian Duffy (Himself)
Rendező: Toni Myers
Forgatókönyvíró: Toni Myers
Zeneszerző: Micky Erbe, Maribeth Solomon
Operatőr: James Neihouse
Narrátor: Tom Cruise
Producer: Toni Myers
Forgalmazza: Cinema City
Hossz: 47 perc

Hivatalos honlap
IMDb

Hazai Mozipremier: 2008. május 8.