Útifilm: Michael Palin: Új Európa (3 DVD)DVD filmek
Michael Palin új kalandra indul. Ez alkalommal az újjászületett Európa keleti felét járja végig, a kontinens olyan országait keresve fel, >>>

Michael Palin: Új Európa (3 DVD)

Michael Palins New Europ

angol film 2007
dokumentum, útifilm, ismeretterjesztő

Michael Palin új kalandra indul. Ez alkalommal az újjászületett Európa keleti felét járja végig, a kontinens olyan országait keresve fel, melyek számtalan meglepetést és elfeledett szépséget tartogatnak az utazónak. Az utazás az Alpokban, a szlovén-olasz határvidéken indul, ott, ahol az egykori Vasfüggöny húzódott.

Keresztülutazik a Balkánon, a Fekete-tenger vidékén és meglátogatja a Balti államokat is, melyek bár a közelmúltban váltak önállóvá, gazdag történelmi múltra tekintenek vissza. Lengyelországban az ingázó utasok tudta nélkül vezet egy gőzmozdonyt Pozsonytól Wolsztyn-ig, Magyarországon egy budapesti látogatás után továbbutazva széttekint a Hortobágyon, majd megismerkedik a királyok borával.Bulgáriában csatlakozik a misztikus Fehér Testvériség szekta összejöveteléhez, Törökországban teveháton fedezi fel a vidéket, Észtországban pedig megtudja, milyen izzó szénen járni. Michael Palin fáradtságot nem ismerve, autóval, vonaton, hajón és szamárháton járja be Kelet-Európa legpazarabb helyeit Albániától Lettországig, s eközben találkozik az új Európa meghatározó egyéniségeivel.


Szereplő: Michael Palin
Rendezők: John-Paul Davidson, Roger Mills
Vágó: Alex Richardson
Gyártó: BBC
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 385 perc

DVD Információk:
Hang: DD 2.0
Szinkronok: magyar, angol
Felirat: magyar
Kép: 1,78:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel

IMDb

DVD Premier: 2008. június 19.
  • Ehhez a cikkhez: Michael Palin: Új Európa (3 DVD) jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek