Sportfilm: AcélökölDVD filmek
Mike Tyson (Michael Jai White), az egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnok viszontagságos élete alapján készült ez az átütő erejű sportfilm. >>>
Acélököl
Tyson
amerikai film 1995
életrajzi, sport, dráma

Mike Tyson (Michael Jai White), az egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnok viszontagságos élete alapján készült ez az átütő erejű sportfilm.

A brooklyni szegénynegyedben született Tyson még be sem töltötte a 13-at, de már több tucatszor letartóztatták. Javítóintézetek és az utca között ingázott, míg egy eldugott edzőteremben fel nem fedezte Gus D’Amato (George C. Scott), a legendás tréner. Pártfogásával Tyson hamarosan a világ egyik legismertebb bokszolójává vált, sorban nyerte a sportág legjelentősebb díjait, egészen a nehézsúlyú világbajnoki címig.

Felemelkedése látványos volt, csak úgy, mint bukása. Feleségéhez, Robin Givenshez fűződő viharos kapcsolatától és a menedzserével, Don Kinggel folytatott zajos vitáitól volt hangos a sajtó; heves természete és kicsapongásai rekordidő alatt börtönbe juttatták.

Életének krónikája, az Acélököl legalább annyira letaglózó és felejthetetlen, mint azok a kiütések, amelyek sztárrá avatták őt.

Szereplők:
Paul Winfield, Michael Jai White, Kristen Wilson, Regal Hanley, June Chandler, George C. Scott, James Sikking, Malcolm-Jamal Warner
Rendező: Uli Edel
Gyártó stúdió: Warner Bros.
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment
Hossz: 110 perc

DVD Információk:
Hang: DD 2.0
Szinkronok: magyar, angol, francia, olasz, spanyol
Feliratok: magyar, francia, spanyol, horvát, cseh, dán, finn, görög, norvég, román, szlovén, svéd, török, angol (hallásk.), olasz (hallásk.)
Kép: 1,33:1 (4:3)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel

IMDb

DVD Megjelenés: 2008. június 24.
  • Ehhez a cikkhez: Acélököl jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 4 Átlagolt érték: 4.5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek