Filmek - mozi-dvd.hu

A Keresztapa trilógia - szinkronizált (5 DVD)

Dátum: 2008. augusztus 28. csütörtök, 11:41
Rovat: DVD filmek
Kategória: Klasszikus
A világ egyik legjelentősebb filmalkotásának tartott Keresztapa trilógiát a rendező, Francis Ford Coppola személyes felügyelete >>>
A Keresztapa trilógia - felújított, szinkronizált (5 DVD)
The Godfather
amerikai film 1990
klasszikus, maffiafilm

A világ egyik legjelentősebb filmalkotásának tartott Keresztapa trilógiát a rendező, Francis Ford Coppola személyes felügyelete mellett közel egy éves munkával képkockáról képkockára újították fel, így a most megjelenő új kiadás nézői a lehető legjobb minőségben élvezhetik ezt a fantasztikus alapművet!

A Keresztapa (1972)

Francis Ford Coppola epikus remekművében az Oscar-díjas Marlon Brando játssza a Corleone család fejét. A film egy szicíliai család emelkedésének, és csaknem bekövetkező bukásának izgalmas krónikája a 40-es évek Amerikájában.

A rendező mesterien egyensúlyoz a családi élet és a bűn világának bemutatása között. A Mario Puzo bestselleréből készült filmet hét Oscar-díjra jelölték, és ebből hármat meg is kapott: a legjobb film, a legjobb színész (Marlon Brando) és a legjobb forgatókönyv (Francis Ford Coppola és Mario Puzo) kategóriájában.

A Keresztapa II. (1974)

A Keresztapa első részének e briliáns párja folytatja a Corleone család egymást követő generációinak történetét.

Coppola két történetet mesél el a második részben: a fiatal Don Vito gyökerei és felemelkedése Robert De Niro szédületes alakításában, a másik Michael, az örökös alakja (Al Pacino) az új Keresztapa szerepében.

Coppola összegyűjtötte ugyanazt a tehetséges csapatot, mely A Keresztapa elkészítésében segített neki, s létrehozott egy olyan meghökkentő terjedelmű és látványvilágú filmet, mely tagadhatatlanul a legjobb folytatás, amit valaha is elkészítettek. Robert De Niro Oscar-t nyert vele. A filmnek tíz Oscar jelölése volt és megkapta a Legjobb Film Oscar-díját is.

A Keresztapa III. (1990)

A filmtörténelem legnagyobb családregénye folytatódik.

A trilógia befejező részében Al Pacino a hatvanas éveiben járó mindenható Keresztapa, akit két cél vezérel: hogy családját letérítse a bűn útjáról, és hogy megfelelő utódot találjon magának. Lehet, hogy ez az utód a heves Vincent (Andy Garcia) lesz...de lehet, hogy épp ő az, aki Michael álmait a törvényes üzletről az erőszak poklává változtatja.

Francis Ford Coppola rendezésében, Pacino, Garcia, Diane Keaton, Talia Shire, Eli Wallach, Sofia Coppola és Joe Mantegna főszereplésével a nagyszabású film méltó lezárása a filmtörténet legklasszikusabb trilógiájának, hét kategóriában jelölték Oscar-díjra.


Szereplők:
Marlon Brando, Al Pacino, Robert De Niro, James Caan, Richard Conte, John Cazale, Diane Keaton, Robert Duvall, Talia Shire, Andy Garcia, Eli Wallach, Joe Mantega, Bridget Fonda, Sofia Coppola
Rendező: Francis Ford Coppola
Gyártó: Paramount
Forgalmazza: InterCom
Hossz: 523 perc

DVD Információk:
Hang: magyar (Stereo), angol (DD 5.1)
Feliratok: magyar, angol, bolgár, izlandi, román
Kép: 1.78:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Közvetlen jelenetválasztás
Az alkotók és szereplők bemutatása (szöveges)
A film előzetese
Werkfilm (így készült...)
Audiokommentár(ok)
Képgaléria
Kimaradt jelenetek

DVD Megjelenés: 2008. augusztus 19.