Thriller: Csak egy szerelmesfilmMozifilmek
Ez az ironikusan Csak egy szerelmesfilm címre keresztelt, erősen túlfűtött romantikus thriller - amely akár >>>
Csak egy szerelmesfilm
Just Another Love Story
dán film 2007
romantikus, dráma, thriller

Ez az ironikusan Csak egy szerelmesfilm címre keresztelt, erősen túlfűtött romantikus thriller - amely akár az Aludj csak, én álmodom skandináv verziója is lehetne - az elmúlt év egyik legnagyobb sikere lett hazájában. Főhőse a bűnügyi fotós Jonas, aki boldog házasságban él feleségével, Mettével (vagy legalábbis azt hiszi) és két kisgyermekükkel. Egy nap azonban súlyos autóbalesetet szenvednek - a másik járműben az érzelmileg instabil Julia ül. Jonas és családja sértetlenül ússza meg a karambolt, Julia azonban kómába esik.

A titokzatos szépség a rejtély és veszély izgató elemeit hozza a férfi életébe, aki hamarosan - némi bűntudat, jó szándék és gyáva passzivitás keveréke eredményeként - elhiteti az idegen nő családjával, hogy ő Sebastian, Julia barátja, akivel a lány akkor ismerkedett meg, amikor Vietnamban élt.

Mikor Julia-át hazaengedik a korházból, Jonas értesíti a boldog családot, miközben felesége és gyerekei otthon maradnak, mit sem sejtve Jonas kettős életéről. Azonban Jonas nem rejtegetheti tovább az igazságot, ezért úgy dönt - miután megtudja, hogy Sebastian meghalt Vietnamban – végleg elhagyja saját családját.

Ahogy telik-múlik az idő, Julia egyre többre emlékszik a szörnyűséges vietnámi emlékeiből. Sebastianról kiderül, nem az a mesebeli herceg, akire ő emlékezett és a rövid emlékképeiben egyre sötétebb arcát fedezi fel…. Ezzel egy időben Jonas barátja és bizalmasa rájön, hogy Sebastian még mindig életben van és Jonas hamarosan rá kell, hogy döbbenjen: a valóság nem azonos a fantáziákkal és egzotikus álmokkal. Mert egy nap, kopogtatnak az ajtón...

Szereplők:
Anders Wodskou Berthelsen, Rebecka Hemse, Nikolaj Lie Kaas, Charlotte Fich, Dejan Cukic
Rendező: Ole Bornedal
Forgatókönyvíró: Ole Bornedal
Operatőr: Dan Laustsen
Zene: Joachim Holbek
Forgalmazza: Cirkofilm - Másképp alapítvány
Korhatár: 18 éven felülieknek
Hossz: 104 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2008. október 30.
  • Ehhez a cikkhez: Csak egy szerelmesfilm jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek