Filmek - mozi-dvd.hu

Ellenség a kapuknál DVD

Dátum: 2008. szeptember 18. csütörtök, 15:41
Rovat: DVD filmek
Kategória: Háborús film
Ellenség a kapuknál - Enemy At The Gates - DVD Mialatt a német és az orosz haderő századot századra halmozva küldi egymásra katonáit, és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata >>>

Ellenség a kapuknál - DVD

Enemy At The Gates

amerikai film 2001
háborús, dráma


Mialatt a német és az orosz haderő századot századra halmozva küldi egymásra katonáit, és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata kimenetelét, Vaszilij Zajcev, a híres orosz mesterlövész egyesével cserkészi be ellenségeit. Hírneve miatt azonban hamarosan külön párbajba sodródik Németország legjobb lövészével, König őrmesterrel, és egyszerre egy eszelős, kétszemélyes háborúban találják magukat a kor legemlékezetesebb, legtombolóbb ütközetének kellős közepén.
A szerény és zárkózott Vaszilij csak egy átlagember, aki különleges ügyességgel végzi feladatát. Danyilov, a szovjet politikai tiszt felismeri a mesterlövészben rejlő propagandaértéket, és az egyszerű uráli katonából nemzeti hőst csinál. Jó néhány a németektől elszenvedett vereség után a Szovjetunió az összeomlás szélén áll, és Sztálingrád eleste biztosítaná a megszálló németek végső győzelmét Európában. Sztálin magát Hruscsov-ot küldi, hogy felügyelje a város védelmét. Vaszilij példája feltüzeli a védők akaraterejét, és tovább harcolnak a túlerővel szemben. Danyilov viszont hamarosan féltékeny lesz arra az emberre, akit ő kreált, amikor a háború közepén mindketten beleszeretnek Tányá-ba, a katonákkal együtt harcoló bátor nők egyikébe. A németek legjobb mesterlövészüket, König őrnagyot küldik, hogy felkutassa és megölje a német és orosz katonák közt egyaránt híressé vált Vaszilij-t. Mindkét férfi elszánt türelemmel és tökéletes szakértelemmel vadászik a másikra, és vívja magányos háborúját, miközben rengetegen halnak meg körülöttük Sztálingrád romjai között.

Az epikus film történetének hőse, Vaszilij valóban létező személy volt, az ő hőstetteiből formálódott a háborús elbeszélések legjava. A film producere és rendezője Jean-Jacques Annaud, akinek nevéhez olyan filmklasszikusok fűződnek, mint A rózsa neve, A tűz háborúja és a Hét év Tibetben.

Szereplők:
Joseph Fiennes, Jude Law, Rachel Weisz, Bob Hoskins, Ed Harris, Ron Perlman
Rendező: Jean-Jacques Annaud
Író: Jean-Jacques Annaud, Alain Godard
Zeneszerző: James Horner
Operatőr: Robert Fraisse
Gyártó: Paramount
Forgalmazza: InterCom
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 120 perc

DVD Információk:
Hang: magyar, angol, cseh, török (DD 5.1), lengyel (Stereo)
Feliratok: magyar, angol, izlandi, török, lengyel, cseh, lett, litván, észt
Kép: 2,35:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel

IMDb

DVD Megjelenés: 2008. július 22.