Thriller: A halott lányDVD filmek
Karen Moncrieff (Blue Car) új filmje elsőre olyan, egymásnak idegen emberek történeteinek szimfóniájának tűnik, >>>

A halott lány
The Dead Girl
amerikai film 2006
dráma, krimi, thriller

Karen Moncrieff (Blue Car) új filmje elsőre olyan, egymásnak idegen emberek történeteinek szimfóniájának tűnik, kiknek sorsa egy fiatal nő meggyilkolása körül fut össze.

"Az Idegen" (Toni Collette) egy nő, aki a hullára lel. A nyilvánosság a haláleset irántott mutatott érdeklődését kihasználva próbál goromba anyjának (Piper Laurie) szorításából szabadulni, furcsa szövetséget kötve a titokzatos Rudy-val (Giovanni Ribisi).

"A Nővér" (Rose Byrne) egy törvényszéki orvosnak készülő végzős egyetemista, ki egyrészt – akárcsak anyja (Mary Steenburgen) – még reménykedik, hogy elrabolt testvére egyszer előkerül, másrészt viszont próbálja magát túltenni testvére eltűnésén. Mikor megvizsgálja a hullát, biztos benne hogy nővére az és így talán végre sikerül megszabadulnia a lelki tehertől.

"A Feleség" (Mary Beth Hurt) – zaklatott házassága fogságában élve - kénytelen szembenézni a megdöbbentő igazsággal, hogy férjének (Nick Searcy) köze van lány meggyilkolásához. El kell gondolkodnia férjéről – és saját magáról.

"Az Anya" (Marcia Gay Harden) kutatni kezd lánya életének részletei után és olyan dolgokra bukkan, melyek örökre megváltoztatják életét. A nyomozásban segít neki egy másik zűrös életű fiatal nő – egy prostituált (Kerry Washington), aki az eltűnt lánnyal élt.

"A halott lány" (Brittany Murphy) olyan, akár egy ciklon: szeszélyes, (ön)pusztító. Hangulatingadozásai olykor irányíthatatlan dührohamokba csapnak át. Másik énje ártatlan és gyermeki. Arról álmodik, hogy egy új, jobb életet kezd és jó anyja lesz kislányának.

A filmben szereplő karaktereket nem csak a brutális gyilkosság, hanem nehéz sorsuk is összeköti. A történet a szereplők lelki küzdelmeit vizsgálja: valyon beletörődnek sorsukba vagy úrrá lesznek rajta?


Szereplők:
Toni Collette, Josh Brolin, Rose Byrne, Giovanni Ribisi, Marcia Gay Harden, Mary Beth Hurt, Britanny Murphy, Mary Steenburgen, Bruce Davison, Kerry Washington, Nick Searcy
Rendező: Karen Moncrieff
Forgatókönyv: Karen Moncrieff
Operatőr: Michael Grady
Zene: Adam Gorgoni
Gyártó: Lakeshore Entertainment / Pitbull Pictures
Forgalmazó: Hungaricom
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 85 perc

DVD Információk:
Hang: magyar, angol (DD 5.1)
Feliratok: magyar, angol
Kép: 2,35:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel

IMDb

DVD Megjelenés: 2008. október 7.
  • Ehhez a cikkhez: A halott lány jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 4
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek