Filmek - mozi-dvd.hu

Sukiyaki Western Django

Dátum: 2008. december 12. péntek, 15:19
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Western
Valahol a vadnyugaton, egy poros faluban nagyot változik az élet, amikor elterjed a hír, hogy a közelben hatalmas kincs rejtőzik. >>>
Sukiyaki Western Django
japán film 2007
akció, szamuráj-western

Valahol a vadnyugaton, egy poros faluban nagyot változik az élet, amikor elterjed a hír, hogy a közelben hatalmas kincs rejtőzik. Szerencsevadászok lepik el a környéket, de amikor két rivális banda, a fehér Genji és a vörös Heike is megjelenik a színen, a falu elnéptelenedik. A banditák közötti ellentét évszázadokra nyúlik vissza, és úgy tűnik az öldöklésnek sosem lesz vége.
Egy nap magányos férfi lovagol be a faluba, és hamar kiderül, hogy mestere a fegyvereknek. Látva a rejtélyes idegen képességeit, mindkét banda felajánlja, hogy lépjen be közéjük. A férfi annak ígéri oda a szolgálatait, aki többet fizet. Ám amikor megismeri azt a két asszonyt, akik szintén két tűz közé szorultak, az ő oldalukra áll. Ennek a döntésnek véres következményei lesznek.

Takashi Miike, a japán filmipar fenegyereke a „spagetti western” ikonjai, valamint Kurosawa előtt tiszteleg. Tudvalevő, hogy a nagy klasszikus westernfilmeket, A hét mesterlövészt és az Egy maréknyi dollárért is Akira Kurosawa filmjei inspirálták. A film fantasztikusan egyedi látványát és akciójeleneteit a japán, az európai és a hollywoodi hagyományok keveredése adja. A filmben feltűnik Quentin Tarantino is, és ez már önmagában sejtetni engedi a Sukiyaki Western Django hangulatát.


Szereplők: Hideaki Ito, Koichi Sato, Yusuke Iseya, Quentin Tarantino
Rendező: Takashi Miike
Forgatókönyv: Masa Nakamura
Operatőr: Toyomichi Kurita
Vágó: Yasushi Shimamura
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 121 perc

IMDb
Hivatalos honlap

Amerikai mozipremier: 2008. szeptember 12.
Hazai Mozipremier: 2009. január 22.