Thriller: A millió dolláros hotelDVD filmek
Los Angeles, 2001 tavaszán. A nagy multik felhőkarcoló irodáinak árnyékában található a Millió Dolláros Hotel, mely a társadalom >>>

A millió dolláros hotel
The Million Dollar Hotel
német, amerikai, angol film 2000
dráma, thriller, művészfilm

Los Angeles, 2001 tavaszán. A nagy multik felhőkarcoló irodáinak árnyékában található a Millió Dolláros Hotel, mely a társadalom perifériáján élő, az amerikai álmon kívül rekedt különcök gyűjtőhelye.
Egy nap a hotel váratlanul a hírek és a közérdeklődés középpontjába kerül: Izzy, a narkós művész rejtélyes körülmények között lezuhan az intézmény tetejéről. Vajon baleset volt, vagy öngyilkosság, esetleg valaki egyszerűen lelökte onnan? A városnak ebben a negyedében normális körülmények között senkit sem érdekel egy ilyen eset, Izzy halála azonban rövid úton a botránysajtó címlapjaira kerül. Barátai és szállószomszédai legnagyobb meglepetésére ugyanis kiderül, hogy Izzy egy multimilliomos sajtómágnás fia volt.
Az ügy felderítésével megbízott kérlelhetetlen FBI nyomozó, Skinner (Mel Gibson) szemében a hotel minden egyes lakója potenciális gyanúsított. Nyomozásának előrehaladtával egyre jobban összemosódik álom és valóság, bűnös és áldozat. A sztoikus Skinner a végén már maga sem tudja, ki őrült és ki normális.

A kortárs német filmművészet egyik legnagyobb alakja, Wim Wenders (Berlin fölött az ég, Paris, Texas, Az erőszak vége, Buena Vista Social Club) filmje a 2000. évi Berlini Filmfesztivál-on a zsűri különdíját, az Ezüst Medvé-t nyerte el.


Szereplők:
Mel Gibson, Milla Jovovich, Jeremy Davies, Amanda Plummer, Tim Roth, Julian Sands
Rendező: Wim Wenders
Forgalmazza: Budapest Film
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 122 perc

DVD Információk:
Hang: magyar (Surround), angol (DD 5.1)
Feliratok: magyar, cseh, horvát, szerb
Kép: 1,85:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Magyar nyelvű extrák
Magyar nyelvű menü
Kisfilm - A film készítéséről
Eredeti előzetes

IMDb

DVD Megjelenés: 2005. március 5.

  • Ehhez a cikkhez: A millió dolláros hotel jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek