Útifilm: Horvátország: Isztria, Porec, Pula...DVD filmek
Az Isztriai-félsziget középkori városai, tiszta tengere és üde tájai évente számos turistát vonz. Első meglepetésünk Zágrábban >>>

Horvátország: Isztria, Porec, Pula, Rijeka, Rovinj

magyarország 2006
útifilm - Arany utak sorozat

Az Isztriai-félsziget középkori városai, tiszta tengere és üde tájai évente számos turistát vonz. Első meglepetésünk Zágrábban a Szent Márk tér, melynek közelében déli harangszó helyett mozsárágyúkat durrogtatnak.

Útifilmünk során megtudhatjuk, hogy Rijeka város jelképe a kakasfejű sárkány, illetve, hogy a kikötő mentél elhelyezkedő Kapucinusok templomából áldották meg az újonnan épített hajókat első útjuk előtt. A csodás Krk-sziget már az ókorban is lakott, s nemcsak a Monarchia idején volt felkapott üdülőhely, hanem ma is kedvenc úti célnak számít.

Pula katonai és üdülőváros lenyűgöző kombinációja. Római amfiteátruma mellett megcsodálhatjuk még a 6. századi bizánci templom maradványait. Az Agustus templom, a 700 éves városháza is jelzi, hogy Pula nem csak a hobbituristák, hanem a művészettörténetek iránt érdeklődők számára is nagy élmény.

Porec Horvátország legnagyobb üdülőhelye, melynek történelmi korszakai megegyeznek az itt helyet foglaló római, gót, bizánci, velencei, osztrák fennhatósággal.

Rovinj az adriai part talán legszebb városa, melynek jelképe a dombtetőn álló Szent Eufémia templom. Maga a város ugyanakkor lenyűgöző a zegzugos, szűk sikátorokkal, bár a Velencei hatású építészet teszi leginkább megkapóvá ezt a várost.


Rendező: Meronka Péter
Forgalmazza: Caesar Film International
Hossz: 30 perc

DVD Információk:
Hang: Stereo
Szinkron: magyar
Kép: 4:3
DVD Extrák:
Interaktív menük
Közvetlen jelenetválasztás
A film előzetese
Képgaléria

DVD Megjelenés: 2008. április 2.

Kapcsolódó cikkek:

Görögország és Athén (Görög körút)
Anglia és Skócia
  • Ehhez a cikkhez: Horvátország: Isztria, Porec, Pula... jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek