Filmek - mozi-dvd.hu

Berlin: A fal leomlik

Dátum: 2009. március 01. vasárnap, 15:48
Rovat: DVD filmek
Kategória: Történelmi film
1983-ban egy fiatal és vakmerő kelet-német újságíró, Andreas egy barátjával megkísérli a szökést a Berlini Falon keresztül. >>>
Berlin: A fal leomlik
Wir sind das Volk - Liebe kennt keine Grenzen
német film 2008
dráma, történelmi

1983-ban egy fiatal és vakmerő kelet-német újságíró, Andreas egy barátjával megkísérli a szökést a Berlini Falon keresztül. A keletnémet határőrök tüzet nyitnak rájuk és csak ő tud átérni a nyugati oldalra. Ekkor még nem is tudja, hogy barátnője, Katja gyereket vár tőle. Megszállottan harcol a média eszközeivel a STASI túlkapásai ellen, akik csírájában fojtanak el minden ellenzéki megmozdulást, ártatlan embereket börtönöznek be, válogatott fizikai és lelki kínzásoknak teszik ki őket.

Katja és fia, Sven 1989-ben Magyarországról próbál átszökni Ausztriába, de csak a kisfiú jut át Nyugatra, Katját a STASI elfogja és börtönbe zárja.

Andreas időközben bátyja segítségével titokban készült felvételeket ad le egy nyugatnémet hírcsatornán. A vérbe fojtott tűntetések sokkoló képei bejárják a világsajtót és nagyrészt ezek hatására vonul az utcára Lipcsében többszázezer ember és megindul a lavina: az NDK vezetés meghátrálásra kényszerül és egy téves kormányzati bejelentés hatására a berliniek tömege indul meg a Falhoz, nem is sejtve, hogy a világtörténelem egyik legfelemelőbb eseményén vesznek részt...

A Berlini Fal leomlásának 20. évfordulójára készült el ez a nagyszabású német film, amely megdöbbentő hitelességgel ábrázolja a kommunista állam végnapjait.

Főszereplők:
Lino Sliskovic, Anja Kling, Hans Werner Meyer, Matthias Koeberlin, Ronald Zehrfeld, Anna Fischer, Oliver Bröcker
Rendező: Thomas Berger
Forgalmazza: Fantasy Film
Hossz: 180 perc

DVD Információk:
Hang: magyar (DD 2.0), német (DD 5.1)
Felirat: magyar
Kép: 1,85:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel

IMDb

DVD Megjelenés: 2009. február 25.