Filmek - mozi-dvd.hu

Puskás Hungary

Dátum: 2009. március 05. csütörtök, 13:11
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dokumentumfilm
Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jut...

Puskás Hungary

The Real Puskas

magyar film (2008)
életrajzi, dokumentum, dráma, sport


Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jutva, a polgári kispesti belvárosból menyasszonyt találva őrjöngve rajongott világsztár lesz, aki táviratok százait kapja minden szállodában, ahol csak pár éjszakára megszáll bárhol a világon... Olyan világsztár, aki egész életében - politikától, háborútól, társadalmi konvencióktól függetlenül - mindig csak azt csinálja, amit szeret, s amit a legjobban tud a világon: focizik.

Igazi öntörvényű művész, szikrázóan szellemes mókamester, szeretnivaló népi hős, akire ugyanakkor folyamatosan ránehezedik családjának, népének, tragikus sorsa, amelyet a maga módján cipelnie kell. Ebben benne van a sváb családjára leselkedő kitelepítés veszélye, az ötvenes évek végletes viszonyai, az emigráció lelki nyomorúsága és szorongásai, s mindez úgy, hogy ösztönös intelligenciája folytán tudja, hogy ő Mr. Magyarország, ezért mindig, minden pillanatban ennek megfelelően kell viselkednie.

A film segít abban, hogy Puskás Öcsi neve soha ne merüljön feledésbe, és bemutatja a legenda életét gyermekkorától kezdve egészen 2006-ban bekövetkezett haláláig.


Szereplők:
Franz Beckenbauer, Michel Platini, Pele
Rendező: Almási Tamás
Operatőr: Tóth Zsolt
Producer: Hollósi G. Zsuzsanna, Zsoldos László, Neményi Ádám, Varga Gábor
Vágó: Hargittai László
Forgalmazza: Filmplusz Filmgyártó Kft.
Hossz: 116 perc


IMDb
Hivatalos honlap


Hazai Mozipremier: 2009. március 12.

Puskás Hungary - Trailer: