Filmek - mozi-dvd.hu

A per

Dátum: 2009. március 13. péntek, 14:34
Rovat: DVD filmek
Kategória: Dráma
Josef K. egy szép napon arra ébred, hogy letartóztatási parancsot adtak ki ellene. Fogalma sincs, mivel vádolják és szemlátomást >>>
A per
Le Procès
német, olasz, francia film 1962
dráma, thriller, fantasy

Josef K. egy szép napon arra ébred, hogy letartóztatási parancsot adtak ki ellene. Fogalma sincs, mivel vádolják és szemlátomást nem is akarják közölni vele. Josef K-t bíróság elé állítják, hogy bizonyítsa ártatlanságát, de az egyre kétségbeesettebb vádlott még ekkor sem tudja, miért idézték be, s úgy tűnik, a rémálomnak nem is lesz vége az ítélethirdetésig, amely minden jel szerint a legsúlyosabb büntetést rója ki rá: halált.

Franz Kafka örökérvényű klasszikusát Orson Welles (Az aranypolgár, A gonosz érintése) több helyen is megváltoztatta, így a paranoid drámából sajátos humorral átszőtt, izgalmas krimi kerekedett olyan fényképezéssel, amely tananyag a filmes iskolákban. Utánozhatatlanul eredeti víziójához a rendezőóriás olyan sztárokat nyert meg, mint Anthony Perkins (Psycho), Jeanne Moreau (Jules és Jim) és Romy Schneider (Sissi – A magyarok királynéja), a Bíró kulcsfontosságú figuráját pedig ő maga testesítette meg.


Főszereplők:
Anthony Perkins, Jeanne Moreau, Orson Welles, Romy Schneider, Max Buchsbaum, Elsa Martinelli, Suzanne Flon
Rendező: Orson Welles
Író: Franz Kafka novellája alapján
Forgatókönyv: Orson Welles
Forgalmazza: Corner Film
Hossz: 118 perc

DVD Információk:
Hang: Mono
Szinkron: magyar
Kép: 1,66:1 (16:9) (fekete-fehér)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel

IMDb

DVD Megjelenés: 2009. március 12.