Vígjáték: RockhajóMozifilmek
1966-ban, a brit popzene fénykorában a BBC mindössze két órányi rock'n'rollt játszott hetente. Ám egy kalózrádió napi 24 órában nyomta >>>
Rockhajó
The Boat That Rocked
angol film 2009
vígjáték, zenés, dráma, romantikus

1966-ban, a brit popzene fénykorában a BBC mindössze két órányi rock'n'rollt játszott hetente. Ám egy kalózrádió napi 24 órában nyomta a rockot és popot a tengerről. És 25 millió ember, Britannia lakosságának több mint a fele hallgatta a kalózokat naponta.
A suliból frissen kicsapott Carlt (Tom Sturridge) az anyja elküldi nagybátyjához, Quentinhez (Bill Nighy), hogy az kicsit az életre nevelje.
Csakhogy Quentin a főnöke a Rádió Rocknak, az Északi-tenger közepén állomásozó kalózadónak, melyet a rock DJ-k különc csapata népesít be.
Vezetőjük a Báró (Philip Seymour Hoffman), a hullámhosszok nagydarab, rámenős, amerikai istene, aki a zene megszállott szerelmese. Hűséges segédei az ironikus, intelligens és kegyetlenül vicces Dave (Nick Frost); a szuperkedves Simon (Chris O’Dowd), aki az igaz szerelmet keresi; a rejtélyes, jóképű Éjfél Mark (Tom Wisdom), aki nem a szavak embere; Korai Bob (Ralph Brown), a hajnali DJ, akinek a népzene és a drog a hobbija; Sötét Kevin (Tom Brooke), az emberiség legkisebb intelligenciájával bíró tagja; Óránként John (Will Adamsdale), a hírolvasó és Angus 'Félnóta' Nutsford (Rhys Darby), aki valószínűleg Britannia legidegesítőbb embere.Az Északi-tengeren zajlik az élet. Simon megtalálja álmai asszonyát, Eleanore-t (January Jones), és feleségül veszi a hajón ám az ara másnap lelép. Gavin (Rhys Ifans) visszatér amerikai drogturnéjáról a Britannia legjobb DJ-ét megillető trónra, ám ezzel összeütközésbe kerül a Báróval. Carl pedig rájön, hogy ki az igazi apja...
Eközben a kalózrádiók felkeltették Dormandy (Kenneth Branagh) lelkész figyelmét, aki a törvényszegők vérét akarja, és minden politikai befolyását latba veti, hogy betiltsa a Rockhajót és züllött legénységét. Erre viszont kitör a vihar a tengeren. Az elszánt rajongók felkerekednek, hogy megmentsék hőseiket. Van, ami véget ér, de a rock'n'roll örök és elpusztíthatatlan.

Richard Curtis (Igazából szerelem, Sztárom a párom, Négy esküvő, egy temetés) fergeteges új vígjátéka parádés szereposztással, remek zenékkel és hamisítatlan rock’n’roll hangulattal varázsolja el a közönséget.

Szereplők:
Kenneth Branagh, Rhys Ifans, Bill Nighy, January Jones, Philip Seymour Hoffman, Gemma Arterton, Emma Thompson, Nick Frost
Rendező: Richard Curtis
Forgatókönyvíró: Richard Curtis
Operatőr: Danny Cohen
Gyártó: Universal
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Hossz: 129 perc

IMDb
Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2009. június 11.

The Boat That Rocked - Rockhajó - Trailer:

  • Ehhez a cikkhez: Rockhajó jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek