Filmek - mozi-dvd.hu

Coco Chanel

Dátum: 2009. május 27. szerda, 08:05
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. >>>
Coco Chanel
Coco avant Chanel
francia film 2009
dráma

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket védelmezője, Etienne Balsan nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában. Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja. Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja. Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára. Emlékek, szerelmek, szenvedély, parfümök, szabásminták.

1950-es évek Párizsában járunk, Coco Chanel már 70 éves, de még most is hihetetlen számára, hogyan vált a divat világának királynőjévé.
A legendás Chanel-divatház megalapítója végre filmvásznon, Audrey Tautou mesteri játékában. Ez a remekmű nem csak Coco varázslatos életébe vezet be minket, de láthatjuk küzdelmét a társadalommal, melyet saját elvei alapján megvet és részesei lehetünk fájdalmas bánatának is.

Szereplők:
Alessandro Nivola, Benoit Delhomme, Audrey Tautou, Marie Gillain, Emmanuelle Devos
Rendező: Anne Fontaine
Író: Edmonde Charles-Roux
Gyártó: Haut et Court
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hossz: 105 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2009. június 25.