DVD filmek
Sóhajok (Suspiria)
Közel kétezer évvel ezelőtt három gyönyörű nővért megszállt egy hatalmas démon, akinek feladata, hogy előkészítse az antikrisztus eljövetelét.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Sóhajok

Suspiria / Dario Argento's Suspiria

olasz film (1977)
misztikus, horror
18 éven aluliak számára nem ajánlott!
Közel kétezer évvel ezelőtt három gyönyörű nővért megszállt egy hatalmas démon, akinek feladata, hogy előkészítse az antikrisztus eljövetelét. A három nővér, minden boszorkányok ősanyjává válva, azóta is századokról századokra feltűnik, hogy nyomukban káosz, pusztulás és rettegés legyen úrrá az emberiségen. Ők a Három Anya, akik a világ különböző tájain terjesztik a rontást: a Sóhajok anyja Freiburgban, a Sötétség anyja New Yorkban, míg a Könnyek anyja Rómában.

Az amerikai Susy Banyon egy baljóslatú éjszakán megérkezik a világhírű freiburgi Balett Intézetébe, hogy tökéletesítse tánctudását. Várakozásaiban azonban hamarosan csalódnia kell, mert úgy tűnik az iskola nyomasztó, expresszionista épülete a gonosz tanárok és üresfejű, önző diákok valóságos gyűjtőhelyévé vált. Amikor több tanuló is brutális gyilkosság áldozatává válik, Suzy magánnyomozásba kezd és hamarosan Mater Suspiriával, a Sóhajok Anyjával találja szemben magát...

1976-77-ben az addig főleg thriller-rendezőként ismert Argento elkészítette gótikus horrorfantáziáját, sötét meséjét boszorkányokról, gonoszságról, gyilkosságról és árulásról. Az elképesztő színhasználat és a kitűnő kameratechnika segítségével teljesen új világot alkotott Argento a Suspiriában. Nem csupán a vizualitás határozza meg a film atmoszféráját, hanem a Goblin együttes csodálatos instrumentális zenéje, amely különös démoni kántálásokkal átszőtt vokális elemekkel építi fel a Suspiria mágikus hangvilágát.
Sóhajok (Suspiria)
Sóhajok (Suspiria) DVD
Szereplők: Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci, Miguel Bosé, Barbara Magnolfi, Susanna Javicoli, Eva Axén, Rudolf Schündler, Udo Kier, Alida Valli, Joan Bennett, Margherita Horowitz, Jacopo Mariani, Fulvio Mingozzi, Franca Scagnetti, Renato Scarpa, Serafina Scorceletti, Giuseppe Transocchi, Renata Zamengo, Alessandra Capozzi, Salvatore Capozzi, Diana Ferrara, Cristina Latini, Alfredo Raino, Claudia Zaccari, Dario Argento, Geoffrey Copleston, Carolyn De Fonseca, Giovanni Di Bernardo, William Kiehl
Rendező: Dario Argento
Forgatókönyv: Dario Argento, Daria Nicolodi, Thomas De Quincey
Operatőr: Luciano Tovoli
Vágó: Franco Fraticelli
Zene: Dario Argento, Agostino Marangolo, Massimo Morante, Fabio Pignatelli, Claudio Simonetti
Látványtervező: Giuseppe Bassan
Jelmez, kosztüm: Pierangelo Cicoletti
Producer: Claudio Argento, Salvatore Argento
Stúdió: Seda Spettacoli
Forgalmazó: Best Hollywood
Hossz: 98 perc
Korhatár: 18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 1977 augusztus 12.

DVD információk

DVD lemezek száma: 1
Hang: magyar (DD 2.0), angol (DD 2.0)
Képformátum: 1,85:1 (16:9)
Felirat: magyar
DVD Megjelenés: 2009 július 14.

DVD Extrák:

Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
DVD ajánlók - Best DVD-ajánló

Sóhajok (Suspiria) angol nyelvű előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Sóhajok jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek