Filmek - mozi-dvd.hu

Woodstock - rendezői változat (2 DVD)

Dátum: 2009. augusztus 13. csütörtök, 09:53
Rovat: DVD filmek
Kategória: Dokumentumfilm
Woodstock - egy korábban ismeretlen, poros amerikai kisváros - ma már fogalom. 1969-ben azonban még senki nem sejtette, >>>
Woodstock - rendezői változat (2 DVD)
3 nap béke és zene
Woodstock: 3 Days of Peace And Music - Directors Cut
amerikai film 1970
dokumentum, zenés

Woodstock (Bethel) - egy korábban ismeretlen, poros amerikai kisváros - ma már fogalom. 1969-ben azonban még senki nem sejtette, hogy „néhány hippi“ párnapos együttléte, több ismert és még több ismeretlen együttes és énekes „zajongása“ évtizedek távlatába is elhallatszik majd. Pontosabban voltak, akik mégis megéreztek valamit. Michael Wadleigh rendező operatőrök és asszisztensek kisebb hadseregét rendelte a helyszínre és a kor legmodernebb technikájával felszerelkezve szó szerint elvegyült a közel félmillió fiatal között.

A többi már film- és rocktörténelem. A Woodstock-i fesztiválról készült film nem egyszerűen zenés remekmű, hanem kordokumentum is egyben.

Woodstock

Woodstock

Forradalmi vágástechnikával (az egyik vágó Martin Scorsese), osztott kép megoldásokkal, a képarányok változtatásával az alkotók elérték, hogy a néző is részesévé válhasson az eseményeknek, ott bolyonghasson a zenétől és némi serkentőszerektől megittasodott tömegben, miközben a színpadon egymást váltják a ma is élő, vagy sajnos már csak legendaként emlegetett halhatatlanok.

Szereplők:
Joe Cocker, Joan Baez, The Who, The Jefferson Airplane, Richie Havens, Jimi Hendrix, Carlos Santana, Janis Joplin, David Crosby
Rendező: Michael Wadleigh
Gyártó: Warner Bros
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment
Hossz: 219 perc

DVD Információk:
Hang: angol (DD 5.1)
Kép: 2,40:1 (16:9)
Feliratok: magyar, angol, olasz, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, héber, görög, német, francia, finn, észt, dán, bolgár, spanyol, svéd, angol (hallásk.), olasz (hallásk.), német (hallásk.)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Dokumentumfilm - Vadonatúj retrospektív dokumentumfilm: Bethel Woods-i múzeum, A hatvanas évek és Woodstock története

IMDb

DVD Megjelenés: 2009. augusztus 11.

Kapcsolódó cikkek:
Hair
A rockzene története 1-2.
A rockzene története 3-4.
A rockzene története 5-6.
A rockzene története 7-8.
A rockzene története 9-10.