Filmek - mozi-dvd.hu

Hajrá boldogság

Dátum: 2009. október 02. péntek, 09:56
Rovat: DVD filmek
Kategória: Vígjáték
Poppy (Sally Hawkins) könnyen veszi az életet. Imád táncolni, ugrálni a trambulinon és utazgatni erre meg arra. Az sem hozza ki a sodrából, >>>
Hajrá boldogság
Happy-Go-Lucky
angol film 2008
vígjáték, dráma

Poppy (Sally Hawkins) könnyen veszi az életet. Imád táncolni, ugrálni a trambulinon és utazgatni erre meg arra. Az sem hozza ki a sodrából, hogy ellopják a biciklijét, miközben egy londoni könyvesboltban nézelődik. Még a rendőrségnek sem tesz feljelentést, ehelyett inkább elhatározza, hogy megtanul vezetni. Poppy határtalan életigenlése és elképesztően pozitív hozzáĂĽllása a mindennapokhoz alapjaiban változtatja meg a körülötte élőket.

Poppy Scotthoz (Eddie Marsan), a meglehetősen ingerlékeny oktatóhoz kerül, aki sportot űz abból, hogy kritizálja őt a cipőjétől kezdve kaotikus magatartásáig. Szerinte az a feladata, hogy a tanulókat megszabadítsa rossz szokásaiktól. Úgy tűnik, Poppy mindenkiben képes meglátni a jót – függetlenül attól, hogy egy rosszcsont csemetét kell jobb belátásra bírni az iskolában, ahol a lány tanít, vagy egy veszélyesnek tűnő hajléktalannal kell szóba elegyednie az éjszaka közepén.


És Poppynak gyakorta bejönnek a megérzései, hisz az iskola szociális munkásától, Timtől (Samuel Roukin) megtudja, hogy a rossz magaviseletű srácot a szülei bántalmazzák otthon, a hajléktalan pedig valójában a légynek se tud ártani.

Az ötszörös Oscar-jelölt Mike Leigh magával ragadó filmje azt a kérdést vizsgálja, hogy a naiv életszemlélet szellemi kiegyensúlyozatlanság eredménye és önveszélyes felelőtlenséggel társul vagy színtiszta jóérzésből fakad. Úgy tűnik, Poppy esetében az utóbbiról lehet szó: egyszerűen nem engedi, hogy bármi is beárnyékolja az életét – legyen az a testvére állandó piszkálódása, amiért nem veszi komolyan az életet, vagy pedig Scott egyre erőszakosabb nyomulása. Poppy úgy véli, az élet nem habostorta, de azzá tehetjük.

Szereplők:
Sally Hawkins, Alexis Zegerman, Eddie Marsan, Elliot Cowan, Andrea Riseborough, Sinead Matthews, Samuel Roukin
Rendező: Mike Leigh
Forgatókönyvíró: Mike Leigh
Zeneszerző: Gary Yershon
Operatőr: Dick Pope
Forgalmazza: SPI
Hossz: 114 perc

DVD Információk:
Hang: magyar (DD 5.1), magyar (DD 2.0), angol (DD 5.1)
Kép: 1,78:1 (16:9)
Feliratok: magyar, angol
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Így készült... - Kormány és kamera - magyar felirattal
Egyéb - Karakterek bemutatása - magyar felirattal
Eredeti előzetes
DVD ajánló(k)

IMDb

DVD Megjelenés: 2009. szeptember 15.


Díjak, jelölések:

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2008) Legjobb női alakítás: Sally Hawkins
Golden Globe díj (2009) Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória: Sally Hawkins
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2008) Arany Medve jelölés: Mike Leigh
Európai Filmakadémia (2008) Legjobb női alakítás jelölés: Sally Hawkins
Oscar-díj (2009) Legjobb forgatókönyv jelölés: Mike Leigh