Filmek - mozi-dvd.hu

Pandorum

Dátum: 2010. február 03. szerda, 20:19
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Horror-sci-fi
Földünk pusztulása már elkerülhetetlen. A bibliai Noé bárkájához hasonlítható űrhajó kel útra, fedélzetén hatvanezer hibernált emberrel, >>>
Pandorum
amerikai, német film 2009
sci-fi, horror

Földünk pusztulása már elkerülhetetlen. A bibliai Noé bárkájához hasonlítható űrhajó kel útra, fedélzetén hatvanezer hibernált emberrel, és az összes állat- és növényfaj egyes példányaival. Célja az új bolygó elérése, ahol az emberiség fennmaradhat és folytatni tudja történelmét. Az út azonban nem alakul zökkenőmentesen, így az emberek hamar levonják a konklúziót: Ne félj a világvégétől, attól félj, ami utána következik!

Az elhagyatott Elysium űrhajó fedélzetén két asztronauta Payton (Dennis Quaid – G.I.Joe, Nyolc Tanú) és Bower (Ben Foster – Börtönvonat Yumába, Alpha Dog) hibernálásból ébredve memóriazavarral küzd: nem emlékeznek semmire, nem tudják, hogy kik ők, honnan jöttek, mi a feladatuk.
Pandorum

Pandorum

Sötétség uralkodik mindenütt, nem értik mi történt, össze vannak zavarodva, hallucinálnak és csak egyetlenegy furcsa, nyomasztó hangot hallanak a hajó gyomrából.

Bower űrhajós elindul, hogy felfedezze a misztikus űrhajót, közben rádiófrekvencián tartja a kapcsolatot társával, Payton-nal. Bowernek hamar rá kell döbbennie a borzasztó valóságra: valami a hajón rájuk vadászik, valami, ami mindenáron el akarja pusztítani őket. A hajón találkozik két másik asztronautával is, így már négyesben próbálják túlélni a túlélhetetlent. Lassan fény derül az űrhajó döbbenetes, halálos titkaira, és az utasoknak rá kell jönniük, túlélésük sokkal fontosabb, mint azt valaha is gondolták volna…


PandorumPandorumPandorumPandorum

Szereplők:
Dennis Quaid, Ben Foster, Antje Traue, Cung Le, Norman Reedus, Cam Gigandet
Rendező: Christian Alvart
Forgatókönyv: Travis Milloy
Operatőr: Wedigo von Schultzendorff
Vágó: Ana Dávila, Randi Hiller
Zene: Michl Britsch
Gyártó: Overture Films
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hossz: 108 perc

Hivatalos honlap
IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. március 11.

Pandorum - Trailer, filmelőzetes: