Játékfilm: Úgy, ahogy vagytokMozifilmek
Egy vidéki városban új polgármester kezdi meg működését. A katonai repülés többszörös világbajnoka, a repülés szerelmeséből >>>
Úgy, ahogy vagytok
magyar film 2010
játékfilm

Makk Károly újra forgat! A „Világ 100 legjobb filmje” közé választott „Szerelem” című film rendezője mai magyar témát választott legújabb filmjének.
Egy vidéki városban új polgármester kezdi meg működését. A katonai repülés többszörös világbajnoka, a repülés szerelmeséből polgármesterré lett Bencze Gábor hamarosan tapasztalja, hogy az égből a földre pottyant. A város polgármestereként kemény feladat előtt áll.
Meg kell harcolnia a város és a saját integritása érdekében a gátlástalan érdekcsoportokkal, ahogy az egyik szereplő mondja: “itt egy egzotikus állatgyűjtemény működik: kígyók, sakálok, dögkeselyűk, görények lesik a zsákmányt. De nem egymást zabálják fel. Ha nem vigyázol, te is egy jó falat lehetsz nekik.”


Ebben a politikai thrillerben megmutatkoznak a mai magyar társadalom ellentmondásai és problémái, a korrupció és az ellene folyó harc, kiegészülve egy különös, rendhagyó szerelem történetével.
Gábor életében megjelenik Szandra, a rejtélyes körülmények között felbukkanó, negyvenes évei felé járó, régimódi boldogságot kereső ukrán-magyar nő, aki mindenben szeretne a társa lenni. De a nő múltja drámai fordulattal közbeszól, kétségeket ébresztve Gáborban, nem csak Szandrával, hanem saját magával szemben is. A megoldás váratlan, a fordulat izgalmas, az eredmény meglepő.
Parádés szereposztásban játszódik ez a mai történet, az ex-pilóta-polgármestert alakító Cserhalmi György, az izgalmasan rejtélyes szép Nagy-Kálózy Eszter valamint Trill Zsolt és Csányi Sándor főszereplésével. További szerepekben: Törőcsik Mari, Szabó Győző, Fenyő Iván, Törköly Levente, Für Anikó, Gáti Oszkár, Bán János, Szirtes Ági.
A film a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Magyar Televízió és a Magyar Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Szereplők:
Cserhalmi György, Szabó Győző, Csányi Sándor, Törőcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Trill Zsolt, Fenyő Iván, Reviczky Gábor, Gáti Oszkár
Rendező: Makk Károly
Forgatókönyv: Kertész Ákos, Makk Károly, Bereményi Géza, Medvigy Gábor
Zeneszerző: Szakcsi Lakatos Béla
Producer: Ozorai András
Forgalmazza: HungariCom
Hossz: 95 perc

Mozipremier: 2010. február 18.
  • Ehhez a cikkhez: Úgy, ahogy vagytok jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek