Filmek - mozi-dvd.hu

9

Dátum: 2010. március 14. vasárnap, 17:15
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Animációs
A nem túl távoli jövőben a Nagy Gép segítségével a világ robotjai felülkerekedtek az emberiségen, és megtizedelték a humanoidokat. >>>
9
amerikai film 2009
animációs, sci-fi, fantasy

A nem túl távoli jövőben a Nagy Gép segítségével a világ robotjai felülkerekedtek az emberiségen, és megtizedelték a humanoidokat. Miközben világunk darabokra hullott, misszió indult a civilizáció megmentéséÊrt - egy kis csoportnyi rongybabaszerű teremtmény, akikbe az emberiség utolsó napjaiban egy tudós szikrányi életet lehelt.

Ők túlélték az apokalipszist. A kis törzs tagjai csak számokon szólítják egymást: az 1-es egy háborús veterán, a 2-es egy feltaláló, a 3-as és a 4-es a gesztusnyelven kommunikáló iskolás ikerpár, az 5-ös mérnök, a 6-os művész, a 7-es bátor harcos, a 8-as izomagy, a 9-es pedig vezetői képességgel megáldott lény,

9

9

aki tudja, egyesíteni kell erőiket, ha fel akarják venni a harcot a legkegyetlenebb gépiesített fenevaddal. 9 meggyőzi a csoportot, hogy a rejtőzködés nem vezet célra. Túlélésük érdekében támadásba kell lendülniük, és meg kell tudniuk, hogy miért akarják elpusztítani őket a gépek. Amikor rádöbbennek a titkok nyitjára, világossá válik számukra, hogy a civilizáció jövője tőlük függ.

Shane Acker 2005-ben már készített egy azonos című 11 perces animációs rövidfilmet, amelyben egy rongybaba szembeszáll egy szörnyeteggel, amely ellopta az emberek lelkét. A 2009-ben alkotott egészestés 9 ennek a témának az újbóli, összetettebb megvalósítása.


Eredeti hangok:
Elijah Wood, Jennifer Connelly, Crispin Glover, Martin Landau, Christopher Plummer, John C. Reilly
Rendező: Shane Acker
Forgatókönyv: Pamela Pettler
Vágó: Nick Kenway
Zene: Deborah Lurie
Gyártó: Focus Features
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 79 perc

Hivatalos weboldal
IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. április 22.
9

9 - Trailer, filmelőzetes: