Filmek - mozi-dvd.hu

Tetro

Dátum: 2010. március 22. hétfő, 14:05
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
A 17 éves és naiv Bennie (Alden Ehrenreich) Buenos Aires-be érkezik, hogy a több mint egy évtizede eltűnt bátyját felkutassa. >>>
Tetro
amerikai, olasz, spanyol, argentin film 2009
dráma

A 17 éves és naiv Bennie (Alden Ehrenreich) Buenos Aires-be érkezik, hogy a több mint egy évtizede eltűnt bátyját felkutassa. Családjuk Olaszországból emigrált Argentínába, ahol Carlo (Klaus Maria Brandauer), a családfő karmesterként hamar elismerést szerzett és az óriási szakmai sikereket követően New Yorkba költöztek.

Amikor Bennie megleli bátyját, csak a hajdan volt ígéretes író árnyékát találja: Tetro (Vincent Gallo) kiállhatatlan, melankolikus költőként tengeti életét barátnőjével, Mirandával (Maribel Verdú). Bennie velük marad, megtalálja Tetro befejezetlen színdarabját, amely segíthet közös múltjuk feltárásában. A fivérek viharos összeütközések árán küzdik le a kísértő múltat és teremtenek új kapcsolatot egymással.

Tetro

Tetro

Francis Ford Coppola 15 millió dollárból készült, fekete-fehér és színes koprodukciós családi drámája nem kapott akkora visszhangot, mint általában a filmjei, de a Tetro-t az erős színészi alakítások, és a mély vonulatú történet elgondolkodtató darabbá teszik.


Szereplők:
Vincent Gallo, Maribel Verdú, Alden Ehrenreich, Klaus Maria Brandauer, Carmen Maura, Rodrigo De la Serna
Rendezte: Francis Ford Coppola
Forgatókönyv: Francis Ford Coppola
Operatőr: Mihai Malaimare Jr.
Vágó: Walter Murch
Zene: Osvaldo Golijov
Gyártó: American Zoetrope, BIM Distribuzione, Tornasol Films, Zoetropa
Forgalmazza: Szuez Film Kft.
Hossz: 127 perc

Hivatalos weboldal
IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. április 29.

Tetro - Trailer, filmelőzetes: