Filmek - mozi-dvd.hu

Dot.com

Dátum: 2010. április 13. kedd, 09:52
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Vígjáték
Águas Altas kicsiny, ám nagy múltra visszatekintő portugál település. A nyolcszáz éves falu lakóinak egyetlen kívánsága, >>>
Dot.com
portugál, brazil film 2007
vígjáték

Águas Altas kicsiny, ám nagy múltra visszatekintő portugál település. A nyolcszáz éves falu lakóinak egyetlen kívánsága, hogy szeretnék a közösségüket aguasaltas.com domainnéven regisztrálni az interneten. Sajnálatos módon azonban Águas Altas egy hatalmas spanyol multinacionális vállalat neve is, amely ásványvizet forgalmaz.

A tulajdonosok felháborodnak, amikor tudomást szereznek a falusiak kéréséről, kikérik maguknak, hogy bárki is ilyen kívánsággal meri zaklatni őket. Éppen ezért elhatározzák, hogy beperlik a közösséget a "jogtalan" névhasználat miatt. A jogi útra terelt harc azonban csakhamar médiacirkuszba torkollik, és már nemcsak a település lakói, hanem az internetes felhasználók is a falu mellé állnak, becsületbeli ügyként kezelvén a dolgot, hogy megvédjék számukra a weboldal címét.

Luís Galvao Teles az internetes jelent szatirikusan ábrázoló filmje 2008-ban a Coimbra Caminhos do Cinema Portugués filmfesztiválon elnyerte a közönségdíjat.


Szereplők:
Joáo Tempera, María Adánez, Marco Delgado, Isabel Abreu, Margarida Carpinteiro
Rendezte: Luís Galvao Teles
Forgatókönyv: Suzanne Nagle
Operatőr: Miguel Sales Lopes
Vágó: Carlos Domeque
Zene: Guy Farley
Gyártó: Fado Filmes, Alta Producción, Ipso Facto Films
Forgalmazza: Anjou Lafayette
Hossz: 99 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. április 8.