Filmek - mozi-dvd.hu

Kínai lány

Dátum: 2010. április 13. kedd, 10:35
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
Mei (Lu Huang), a fiatal kínai lány élete unalmasan telik kis szülőfalujában, ezért elhatározza, hogy a közeli Chongqing városába költözik. >>>
Kínai lány
She, a Chinese
angol, francia, német film 2009
dráma

Mei (Lu Huang), a fiatal kínai lány élete unalmasan telik kis szülőfalujában, ezért elhatározza, hogy a közeli Chongqing városába költözik. Ám az élet korántsem könnyű: szinte rögtön kizsigerelik, amikor egy ruhagyárban kezd dolgozni, majd egy fodrászszalonban helyezkedik el. Ott ismerkedik meg és szeret bele Spikey-ba (Wei Yi Bo), a helyi maffia bérgyilkosába. A brutális férfi azonban csak egy újabb rovátkának tekinti őt az ágyában megforduló nők sorában.

Egy este Spikey vérrel borítva jön haza, és végül Mei lábai előtt hal meg. A lány több köteg bankjegyet fedez fel a matrac alatt, majd Londonba utazik, ahol lehetősége adódik feleségül menni a 70 éves Mr. Hunt-hoz (Geoffrey Hutchings). Új férjének csendes otthonában aztán egy teljesen új élet kezdődik a számára. De vajon erre vágyott-e, megelégszik-e Mei a napi rutinnal?Xiaolu Guo fimjében a fiatal Mei-nek az ígéretes jövő felé vezető úton rengeteg kihívással kell szembenéznie. A film kiválóan mutatja be a 21. századi kultúrák vegyülését: az emberek, az életmódok, a fogyasztási cikkek és a zene minden határon való átlépését. S bár ezek a vegyes nemzeti sajátosságok bizony káoszt hoznak Mei életébe, azonban végül rájön arra, hogy történjék bármi, az embernek követnie kell az álmait.

Szereplők:
Lu Huang, Wei Yi Bo, Geoffrey Hutchings, Chris Ryman, Hsinyi Liu
Rendezte: Xiaolu Guo
Forgatókönyv: Xiaolu Guo
Operatőr: Zillah Bowes
Vágó: Andrew Bird
Zene: John Parish
Gyártó: UK Film Council, Film4, Fonds Sud Cinéma
Forgalmazza: Cirko Film
Hossz: 98 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. április 29.