Filmek - mozi-dvd.hu

Vigyázat ehető! - A francia bioforradalom

Dátum: 2010. április 13. kedd, 11:00
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dokumentumfilm
Európában évente 100ezer gyerek hal meg környezeti tényezők által okozott betegségekben. A rákos megbetegedések 70%-a >>>
Vigyázat ehető! - A francia bioforradalom
Nos enfants nous accuseront
francia film 2008
dokumentum

Európában évente 100ezer gyerek hal meg környezeti tényezők által okozott betegségekben. A rákos megbetegedések 70%-a valamilyen módon a környezethez kapcsolható: 30%-ban a környezetszennyezéshez, 40%-ban pedig az élelmiszerekhez. Évente 1,1%-al nő a gyerekeket sújtó rákbetegségek száma. Franciaországban a felnőttek esetében ez az arány 93% -kal nőtt az elmúlt 25 évben.

A Cévennes hegység lábánál található kis falu polgármestere úgy döntött, hogy az iskolai étkezdét bio-kantinná alakítja. Megkongatta a vészharangot, hogy a közvélemény és a döntéshozók figyelmét is felkeltse aziránt a felháborító tendencia iránt, amely a gazdasági érdekeket és a profitot a lakosság egészsége elé helyezi.

A filmben megszólaló gyerekek, szülők, tanárok, orvosok, újságírók, gazdálkodók, képviselők, tudósok meglepően nyíltan beszélnek tapasztalataikról, aggodalmaikról és felháborodásukról. Elénk tárják személyes történeteiket, leleplezvén a visszaéléseket, ugyanakkor javaslatokat is tesznek - természetesen azzal a megjegyzéssel, hogy az érintetteknek felelősséget kell vállalniuk tetteikért. A francia Jean-Paul Jaud tanulságokból és felkavaró vallomásokból szőtt dokumentumfilmje a valósággal való szembenézést sürgeti.


Szereplő: Perico Légasse
Rendezte: Jean-Paul Jaud
Forgatókönyv: Jean-Paul Jaud
Operatőrök: Amar Arhab és Joel Pierron
Zene: Gabriel Yared
Gyártó: J B Séquences
Forgalmazza: Anjou Lafayette
Hossz: 112 perc

Hivatalos honlap
IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. április 22.