Filmek - mozi-dvd.hu

London River

Dátum: 2010. április 13. kedd, 12:25
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
Ousmane (Sotigui Kouyaté) és Mrs. Sommers-t, Elisabeth-t (Brenda Blethyn) a közös sorsuk hozta össze Londonban. >>>
London River
angol, francia, algériai film 2009
dráma

Ousmane (Sotigui Kouyaté) és Mrs. Sommers-t, Elisabeth-t (Brenda Blethyn) a közös sorsuk hozta össze Londonban. Nem akartak egymással találkozni, mivel nemhogy vallásuk, de anyanyelvük sem közös. Egyetlen érdek hozta őket össze Európa legnagyobb városában, hogy megtalálják elveszettnek hitt gyermekeiket.

Ez viszont roppant nehéz feladat és végtelenül kétségbeejtő, főleg olyan időkben, amikor a terrortámadások mindennapossá váltak a nagyvárosokban. Ousman és Elisabeth vallási háttere a lehető legkülönbözőbb. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, hamar megtanulnak együtt örülni, félni, reménykedni, hinni, bizakodni és ami a legfontosabb, megbízni egy idegenben.


2005-ben csak a New York-i terrortámadáshoz hasonlítható sokk rázta meg a nyugati világot: iszlám szélsőségesek robbantottak Londonban egy metróvonalon, sok száz angol, amerikai és az országban tartózkodó turista halálát okozva. A London River a tragédia idején játszódik, amikor egy brit anya és egy afrikai apa keresi a robbantásokban eltűnt gyermekét a káoszban. Ők ketten találkoznak, és rájönnek, az otthontól távol élő, különböző kultúrából érkezett gyermekeik már jó ideje egy párt alkotnak.

Rachid Bouchareb drámája nagyon pontos és éles képet ad nekünk az elfogadás és megértés folyamatáról, valamint érzékenyen világít rá arra, hogy az átjárható világban egyre égetőbb szükség van a toleranciára.

Díjak és jelölések:
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2009) - Legjobb férfi alakítás: Sotigui Kouyaté


Szereplők:
Brenda Blethyn, Sotigui Kouyaté, Francis Magee, Sami Bouajila, Roschdy Zem, Marc Baylis
Rendezte: Rachid Bouchareb
Forgatókönyv: Rachid Bouchareb, Zoé Galeron és Olivier Lorelle
Operatőr: Jérome Alméras
Vágó: Yannick Kergoat
Zene: Armand Amar
Gyártó: 3B Productions, Arte France
Forgalmazza: AtomFilm
Hossz: 87 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. április 12.

London River - Trailer, filmelőzetes: