Romantikus-dráma: BudapestMozifilmek
José Costa (Leonardo Medeiros), a sikeres szellemíró éppen a Névtelen Írók Konferenciájáról tart hazafelé Isztambulból, >>>
Budapest
Budapeste
magyar, brazil, portugál film 2009
romantikus, dráma

José Costa (Leonardo Medeiros), a sikeres szellemíró éppen a Névtelen Írók Konferenciájáról tart hazafelé Isztambulból, amikor gépe kényszerleszállást hajt végre Budapesten. Megérkezésekor beleszeret a magyar nyelvbe - az egyetlen nyelvbe, amit még az ördög is tisztel. Bár Rióban felesége, Vanda (Giovanna Antonelli), egy éjjeli hírműsor bemondónője, és fia várja vissza, rá kell jönnie, hogy a házassága megromlott, egyre boldogtalanabb, végül magyarul kezd motyogni álmában.

Amikor pedig Costa egy sikeres munkája hatására felesége beleszeret a feltételezett szerzőbe, csalódottnak és becsapottnak érzi magát, s elhatározza, hogy visszamegy Budapestre: megtalálni önmagát, és új történeteket írni.Costa találkozik Krisztával (Hámori Gabriella) a harmincas, elvált és fiát, Pistit egyedül nevelő magyartanárral. Az ő szeretetével és támogatásával José Costából Kósta Zsozé lesz, magyarországi szellemíró, aki újra képes lesz mesteri értekezések, novellák, versek megírására.

A Chico Buarque de Hollanda regényéből készült filmben a tükröződések útvesztőjében - két város, két nő, Borges és Gogol modorában - vajon Costa azt írja meg, amit átél, vagy azt éli át, amit ír? Vajon létező dolog a szerelem és a boldogság, vagy csak a könyvek, dalok, üres szavak tárgya?


Szereplők:
Leonardo Medeiros, Hámori Gabriella, Giovanna Antonelli, Bálint András, Balogh Andrea, Nicolau Breyner, Kálloy Molnár Péter, Kecskés Karina
Rendezte: Walter Carvalho
Forgatókönyv: Chico Buarque de Hollanda regényéből Rita Buzzar
Operatőr: Lula Carvalho
Vágó: Pablo Ribeiro
Gyártó: Nexus Cinema e Vídeo, Eurofilm Stúdió, Stopline Films
Forgalmazza: Mozinet
Hossz: 113 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. május 13.
  • Ehhez a cikkhez: Budapest jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek