Filmek - mozi-dvd.hu

Dobogó kövek

Dátum: 2010. október 07. csütörtök, 14:33
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Vígjáték
Egy debreceni fiatalokból álló, öt tagú baráti társaság szíve-lelke és központi figurája Patrik és Félix, akik gyerekkori jóbarátok. >>>
Dobogó kövek
magyar film 2010
vígjáték

Egy debreceni fiatalokból álló, öt tagú baráti társaság szíve-lelke és központi figurája Patrik (Martin Csaba) és Félix (Molnár Attila), akik gyerekkori jóbarátok. Félix egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozik mint teszter, Patrik pedig alkalmi munkákból finanszírozva tengeti mindennapjait.
Békés, bár cseppet sem könnyű életük azonban gyökeres fordulatot vesz, amikor az anyagi problémákkal küzdő Félixet kirúgják az állásából, Patrik pedig egy zsebkendőnyi, dobogókői, értéktelen birtok mellé még hatalmas tartozást is örököl nagyapjától.


A két főhős és a kis társaság többi tagja; egy chip-n-dale táncos, egy hacker és a segítőkész barátnő összefognak, hogy gyorsan és egyszerűen pénzt kerítsenek. Tervük, hogy Félix volt munkahelyéről meglovasítsanak egy nagyértékű szoftvert, azonban egész másként alakul, mint ahogyan azt kieszelték.
Az eseményekbe ráadásul Ricsi (Pindroch Csaba), Patrik kétes jellemű unokatestvére is belekavar. Megtudja ugyanis, hogy unokaöccse frissen örökölt dobogókői telkén a régi hun legenda szerint a felbecsülhetetlen értékkel bíró "dobogó kövek" vannak elásva.

Szereplők:
Martin Csaba, Molnár Attila, Pindroch Csaba, Czupi Kála, Tánczos Tamás, Ilyés József, Szilágyi István, Harna Péter, Szabó Kimmel Tamás
Rendező: Martin Csaba
Forgatókönyvíró: Martin Csaba
Zeneszerző: Molnár Attila
Operatőr: Mayer Zoltán
Producer: Martin Csaba, Tímár Dávid, Deák Péter, Füzesi Zsolt
Társrendező: Tokay Péter
Vágó: Martin Csaba
Forgalmazó: Drastique Kft.

Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2010. október 28.