Filmek - mozi-dvd.hu

Szemekbe zárt titkok

Dátum: 2010. október 08. péntek, 15:29
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Krimi
Benjamín Esposito (Ricardo Darín) egy nyugállományba vonult törvényszéki tisztviselő úgy határoz, megírja a nagyközönség számára >>>
Szemekbe zárt titkok
El secreto de sus ojos/The Secret in their Eyes
argentin, spanyol film 2009
krimi, thriller, dráma

Benjamín Esposito (Ricardo Darín) egy nyugállományba vonult törvényszéki tisztviselő úgy határoz, megírja a nagyközönség számára a szakmai múltját kísértő brutális kéjgyilkossági ügy igaz történetét:
Az 1970-es évek Argentínája a katonai rezsim uralma alatt állt, a tisztességes eljárás a nemzeti bíróságokon pedig ritka volt, mint a fehér holló. Egy nőt megerőszakolva és holtan találtak, míg a férje dolgozott, végül két emigráns munkavállalót kényszerítettek arra, hogy bevallják a bűntény elkövetését.

Az utolsó fejezethez azonban előbb ki kell nyomoznia a gyilkos hollétét, beváltva ezzel az áldozat férjének tett negyed százados ígéretét.


Benjamín munkához lát kollégájával és egyben barátjával, Pablo Sandoval-lal (Guillermo Francella), hogy azonosítsák és megpróbálják nyomon követni a bűntény elkövetőit.
Miközben Benjamín és Pablo azon erőlködik, hogy az ügyet hivatalosan is újra megnyissák, rá kell ébredniük, hogy kénytelenek felvenni a harcot az argentin bürokrácia és a -kormány erejével.

Juan José Campanella filmje kézzelfoghatóan mutatja be a bírósági ügyek rendszerének nehézségeit, és az argentin korrupciót, 2010-ben meg is kapta érte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat, s a világ különböző filmfesztiváljain további 33 elnyert filmdíjjal büszkélkedhet.

Szereplők:
Ricardo Darín, Soledad Villamil, Guillermo Francella, Javier Godino, Pablo Rago, José Luis Gioia
Rendezte: Juan José Campanella
Forgatókönyv:
Juan José Campanella és Eduardo Sacheri
Operatőr: Félix Monti
Vágó: Juan José Campanella
Zene: Federico Jusid és Emilio Kauderer
Gyártó: 100 Bares, Canal+ Espana, Haddock Films, Tornasol Films
Forgalmazó: Mokép
Hossz: 127 perc

IMDb

Hazai premier: 2010. október 21.

Szemekbe zárt titkok - The Secret in their Eyes - Trailer, filmelőzetes: