Thriller: Chloe - A kísértés iskolájaMozifilmek
A sikeres házaspár élete kívülről már nem is lehetne ideálisabb: David Stewart (Liam Neeson) zenetanár, Catherine (Julianne Moore) orvos, >>>
Chloe - A kísértés iskolája
Chloe
amerikai, kanadai, francia film 2009
dráma, thriller

A sikeres házaspár élete kívülről már nem is lehetne ideálisabb: David Stewart (Liam Neeson) zenetanár, Catherine (Julianne Moore) orvos, és van egy Michael (Max Thieriot) nevű 17 éves fiuk is. Azonban a karrier és a gyereknevelés erősen megterhelte a házasságukat, melynek eredményeként kapcsolatukból elveszett a meghittség és a mindennapi kommunikáció.

Amikor David lekési a New Yorkból hazafelé tartó gépet, a Catherine által a részére szervezett meglepetés-parti kárba megy. A nő kénytelen lenyelni a csalódását és a gyanakvását, és visszatérni a várakozó vendégekhez. Másnap reggel David egyik női hallgatója SMS-t küld a férfi telefonjára, amelytől Catherine félelme csak tovább növekszik.
Két héttel a parti után Catherine és David a barátaikkal vacsoráznak, amikor az asszony kimenti magát, és a mosdóba megy. Ott találkozik egy vonzó fiatal nővel, Chloe-val (Amanda Seyfried). Visszatérve az asztalukhoz Catherine érdeklődéssel figyeli, ahogyan Chloe egy idősebb üzletembert próbál befűzni. Az autóban hazafelé az asszony végül megkérdezi David-et, hogy szándékosan késte-e le a repülőjáratot, hogy New Yorkban maradhasson egy italra. Amikor a férfi tagadni próbál, Catherine rájön, hogy hazudik neki.

Most, hogy Catherine biztosan gyanítja, hogy a férjének viszonya van, az asszony felkeresi Chloe-t, az escort-lányt, hogy felbérelje David hűségének tesztelésére. Catherine rendszeresen összejön a lánnyal, hogy megismerhesse a férjével történő találkák részleteit, amely által az asszonyban egyre inkább kigyúl a féltékenység. Hamarosan pedig arra kell ráébrednie, hogy egy olyan szexuális hálóba csöppent, ahol a családja végzetes veszélybe keveredett, s lehet, hogy Chloe-t már túl késő megállítani…

Atom Egoyan (Felícia utazása) erős lélektani drámájának szomorú emlékezetessége, hogy Liam Neeson felesége, Natasha Richardson a forgatás ideje alatt szenvedett súlyos síbalesetet. Neeson ezért kérte a stábot, hogy írják ki a történetből, mivel a felesége mellett szeretne lenni. Sajnos azonban Richardson néhány napon belül meghalt, Neeson pedig úgy döntött, hogy visszatér, és befejezi a filmet.

Forrás: moziplussz.huSzereplők:
Julianne Moore, Liam Neeson, Amanda Seyfried, Max Thieriot, R.H. Thomson, Nina Dobrev, Mishu Vellani, Julie Khaner
Rendezte: Atom Egoyan
Forgatókönyv: Erin Cressida Wilson
Operatőr: Paul Sarossy
Vágó: Susan Shipton
Zene: Mychael Danna
Gyártó: Studio Canal, The Montecito Picture Company
Forgalmazó: Corner Film
Hossz: 96 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2011. április 28.

Chloe - A kísértés iskolája - Trailer, filmelőzetes:

  • Ehhez a cikkhez: Chloe - A kísértés iskolája jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek