Filmek - mozi-dvd.hu

Élve eltemetve

Dátum: 2011. március 14. hétfő, 11:47
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Thriller
2006-ot írunk. Paul Conroy (Ryan Reynolds) Irakban dolgozik az amerikaiaknak, mint civil teherautó-sofőr. Legalábbis addig a napig, >>>
Élve eltemetve
Buried
spanyol film 2010
dráma, thriller

2006-ot írunk. Paul Conroy (Ryan Reynolds) Irakban dolgozik az amerikaiaknak, mint civil teherautó-sofőr. Legalábbis addig a napig, míg egy konvoj tagjaként rajtuk nem ütnek a hazai ellenállók, és mind egy szálig le nem gyilkolják őket. Illetve majdnem mindannyiukat.
Amikor Paul magához tér, sötét van körülötte. És dohos levegő. Paul a hátán fekszik, valami szűk helyen. A férfi, miután öngyújtót talál a keze ügyében, gyorsan ráébred, hogy egy fából készült koporsóban fekszik, élve eltemetve a föld alá.
Paul olyan csapdába került, amelyből nemhogy nincs kiút, a levegő fogytával szörnyűséges halál is vár rá. Ám valaki a koporsóban működő mobiltelefont is hagyott neki, amely lehetővé teszi a számára, hogy kapcsolatba léphessen a külvilággal.Csakhogy nem egyszerű segítséget kérnie abban a helyzetben, amikor fogalma sincs, hol lehet, és hogy egyáltalán kit kell értesítenie.
Ám amikor jó néhány zsákutcába jutott hívás után Paul telefonja csörögni kezd, és egy ismeretlen arab férfi közli vele, váltságdíjat követel a szabadulásáért, megcsillan előtte a remény. Azonban az idő és a levegő fogy, Paul pedig egyetlen emberben bízhat csupán - önmagában.

A spanyol Rodrigo Cortés drámája valódi klausztrofóbiás thriller, amely végig a koporsó szűkében játszódik, a feszültségteremtés bevált eszközeit használva pedig a filmkockák közé szorítja a nézőt.


Szereplők:
Ryan Reynolds, José Luis García Pérez, Robert Paterson, Stephen Tobolowsky, Samantha Mathis
Rendezte: Rodrigo Cortés
Forgatókönyv: Chris Sparling
Operatőr: Eduard Grau
Vágó: Rodrigo Cortés
Zene: Víctor Reyes
Gyártó: Versus Entertainment
Forgalmazó: Budapest Film
Hossz: 95 perc

IMDb

Ősbemutató: 2010. január 23., Sundance Filmfesztivál
Hazai Mozipremier: 2011. április 21.

Élve eltemetve (Buried) - Trailer, magyar feliratos filmelőzetes: