Filmek - mozi-dvd.hu

A belgrádi fantom

Dátum: 2011. április 08. péntek, 11:10
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Akció
A belgrádi fantom - The Belgrade Phantom
Belgrád, 1979. Amíg Tito elnök Kubában egy nemzetközi értekezleten vesz részt, egy rejtélyes fantom kelti fel a város figyelmét. >>>

A belgrádi fantom

Beogradski Fantom / The Belgrade Phantom

szerb, magyar, bulgár film 2009
akció

Belgrád, 1979. Amíg Tito elnök Kubában egy nemzetközi értekezleten vesz részt, egy rejtélyes fantom kelti fel a város figyelmét. Egy lopott fehér Porschén elképesztő kaszkadőr bemutatót tart. Amikor elterjed a rendőrséggel folytatott macska-egér játék híre, az emberek éjszakánként összegyűlnek, hogy megnézzék a látványosságot.

A Fantom a rádióban nyilvánosan kihívja a rendőrséget, hogy próbálják meg elfogni. Ez akkoriban hallatlan, nyílt ellenállásnak számított, így több mint tízezer ember ment ki az utcákra, hogy támogassák hősüket. A közönség előtt veszélyes lett volna megsemmisíteni, így a rendőrség rákényszerült az üldözésre, ahol a szabályokat a Fantom diktálta.
A belgrádi fantom - The Belgrade Phantom - Kép 1
A belgrádi fantom - The Belgrade Phantom - Kép 2
Jovan Branislav Todorovic filmjében a Fantom egy igaz jelképpé vált, amely a rendszert fenyegette. Az ő története az első repedés a kommunizmus homlokzatán és egy legenda, amely túlélte azokat, akik ezt el akarták nyomni.

Szereplők:
Milutin Milosevic, Marko Zivic, Boris Komnenic, Radoslav Milenkovic, Andrej Sepetkovski, Milos Samolov, Nada Macankovic, Uros Urosevic, Goran Radakovic, Aleksandar Durica
Rendező: Jovan Branislav Todorovic
Forgatókönyv: Jovan Branislav Todorovic és Bogdan Petkovic
Producerek: Jovan Branislav Todorović, Bogdan Petković
Operatőr: Nagy András
Vágó: Milena Z. Petrovic
Zene: Nemanja Mosurovic
Gyártó: Emote Productions, Tivoli Film Produkcio, FX Camera
Forgalmazó: Mokép
Hossz: 82 perc

IMDb

A belgrádi fantom - The Belgrade Phantom
Hazai Mozipremier: 2011. április 14.