Filmek - mozi-dvd.hu

Lopott idő

Dátum: 2011. augusztus 23. kedd, 10:29
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Sci-fi
Lopott idő (In Time)
Az idő nem pénz: sokkal többet ér annál. A nem túl távoli jövőben viszont pénzbe kerül. Aki ki tudja fizetni, az örökre 25 éves maradhat >>>

Lopott idő

In Time

amerikai film 2011
sci-fi, krimi, thriller
Az idő nem pénz: sokkal többet ér annál. A nem túl távoli jövőben viszont pénzbe kerül. Aki ki tudja fizetni, az örökre 25 éves maradhat: szép, egészséges, életteli - csak minden évért újra fizetnie kell a hatóságnak. Akinek nem telik rá, az időért könyörög, vagy időt lop, különben a nap végére meghal.
A szögesdrót egyik oldalán, Etherosban a huszonötnek kinéző, mindenre ráérő gazdagok múlatják végtelen fiatalságuk napjait, a másik oldalon, a gettóban pedig kétségbeesett harc folyik a megvásárolható percekért. Itt nincsenek szabályok, és idejétmúltak az erkölcsök: csak a következő pillanat számít.
A múló időt a karba épített óra jelzi, egy különleges, a két csuklót összeérintő kézrázással viszont aki akarja, átadhatja másnak a saját perceit. Akinek eltelik az utolsó pillanata, és nem tud fizetni az újabb haladékért, annak megáll a szíve.
Lopott idő (In Time) - Justin Timberlake, Amanda Seyfried
Lopott idő (In Time)
Egy gettóbeli srác, Will Salas (Justin Timberlake) minden nap 23 órával ébred, és azzal a tudattal, hogy lehet nem éri meg a holnapot. Váratlanul azonban rengeteg időt örököl, ami miatt gyilkossággal is megvádolják. Menekülés közben túszul ejt egy fiatal, jómódú lányt (Amanda Seyfried), akivel egyik percről a másikra élnek. Szerelmük felforgathatja az egész rendszer működését.
Szereplők:
Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde, Alex Pettyfer, Johnny Galecki, Matt Bomer, Elena Satine
Rendező: Andrew Niccol
Forgatókönyv: Andrew Niccol
Producer: Marc Abraham, Eric Newman, Andrew Niccol
Operatőr: Roger Deakins
Vágó: Zach Staenberg
Gyártó: New Regency Pictures, Regency Enterprises, Strike Entertainment
Forgalmazó: InterCom
Hossz: 100 perc

IMDb
Hivatalos weboldal

Lopott idő (In Time)
Hazai Mozipremier: 2011. október 27.

Lopott idő (In Time) - Trailer, filmelőzetes: