Krimi-vígjáték: A guardistaMozifilmek
A guardista - The Guard
A nagysikerű Erőszakik alkotógárdájának új filmje, A Guardista vérbeli western-thriller-vígjátékba csomagolt szívbéli alkotás. >>>

A guardista

The Guard

ír film, 2011
krimi, vígjáték, thriller
A nagysikerű Erőszakik alkotógárdájának új filmje, A guardista vérbeli western-thriller-vígjátékba csomagolt szívbéli alkotás.

A vadnyugat ez esetben Írország nyugati része, ahol egy elszigetelt határmenti kisvárosban a törvény embere, Gerry Boyle őrmester (Brendan Gleeson) bogaras férfi. Öntörvényű, személyisége megosztó, humorérzéke sajátságosan övön aluli. Előszeretettel szórakozik prostituáltakkal, időnként zug-alkoholt juttat haldokló édesanyjának és az égvilágon semmilyen érdeklődést nem mutat az orra előtt működő, Clive Cornell (Mark Strong) vezette nemzetközi kokaincsempész-hálózat iránt.
A guardista - The Guard
A guardista (Don Cheadle, Brendan Gleeson)
Mikor az USA-ból erősítésként megérkezik Wendell Everett (Don Cheadle) FBI-ügynök, Boyle eleinte vele is szemtelenül viselkedik, ám mikor idegesítően lelkes társa, Aidan eltűnik, majd kedvenc prostija megzsarolja, felébrednek benne a rendőri ösztönök. Végül, mikor a drogcsempészek maguk próbálják megvesztegetni, valahogy megborul Boyle borongós erkölcsi kódexe. Rájön, hogy saját kezébe kell vennie az ügyet, és csak egy emberben bízhat, Everettben.
Szereplők:
Brendan Gleeson, Don Cheadle, Liam Cunningham, David Wilmot, Rory Keenan, Mark Strong, Fionnula Flanagan, Dominique McElligott
Rendező: John Michael McDonagh
Forgatókönyv: John Michael McDonagh
Producer: Chris Clark, Flora Fernandez-Marengo
Operatőr: Larry Smith
Vágó: Chris Gill
Zene: Calexico
Gyártó: Element Pictures, Reprisal Films, UK Film Council
Forgalmazó: Ristretto Distribution Kft.
Hossz: 96 perc

IMDb

A guardista - The Guard
Hazai Mozipremier: 2011. október 27.

A guardista (The Guard) - Trailer, magyar feliratos filmelőzetes:  • Ehhez a cikkhez: A guardista jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek