Filmek - mozi-dvd.hu

Sherlock Holmes nevében

Dátum: 2012. január 07. szombat, 15:39
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Kalandfilm
Sherlock Holmes nevében
Főszereplőink két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz, akik egymást Holmes-nak és Watsonnak szólítják, valamint egy kislány >>>

Sherlock Holmes nevében

In The Name of Sherlock Holmes

magyar film (2012)
családi, ifjúsági, kalandfilm


Főszereplőink két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz, akik egymást Holmes-nak és Watsonnak szólítják, valamint egy kislány, Ica (Kugler Nikolett), akivel együtt különös kalandokba keverednek a nyári szünetben. Holmes (Szénási Kristóf) furcsa, csendes 12 éves fiú. Watson (Ungvár Ádám) kicsi és esetlen, a nagyobb fiúk állandó célpontja. De csak addig, amíg a suli utolsó napján a városba érkező Holmes személyében nem talál védelmezőre.

Történetünk egy vidéki kisvárosban játszódik, ahol furcsa dolgok történnek, noha a felnőttek mindebből semmit nem vesznek észre. Gyerekek tűnnek el, és bár pár nap után látszólag sértetlenül előkerülnek, valójában egyik sem ugyanaz már, mint korábban volt. Watson a maga módján nyomozott már ez ügyben, de nem jutott semmire. Holmes-nak nem csak intellektuális kihívás a rejtély megoldása, de segíteni is akar. Ahogy belevetik magukat a nyomozásba, borzongató dolgokat tudnak meg: egy szemtanú állítja, hogy egy vicsorgó szörny rabolta el az egyik kisfiút, valaki pedig bejelölte a gyerekek iskolai csoportképein, hogy ki lesz a következő áldozat.

Időközben összefutnak Ádler Icával, akinek az édesapja is hasonló esetek ügyében nyomozott évekkel korábban, amíg ő maga is el nem tűnt, mindössze egy titokzatos cirkuszjegyet hagyva maga után: "Circus Infractus Somnius", az Összetört Álmok Cirkusza. A cirkuszi szál felderítése még több titkot fed fel, és innentől fogva nincs megállás. Nyaktörő üldözés Watson és Ica iskolájában, a félelmetes iskolai Karbantartó feltűnése, legendák a misztikus Álommesterről - mind egy irányba sodorják hőseinket: nem hátrálhatnak meg a feladat elől, hogy "Sherlock Holmes nevében" megoldják a rejtélyt, és megmentsék a város gyermekeit álmaikkal együtt.

Sherlock Holmes nevében - Képgaléria:

Sherlock Holmes nevében
Sherlock Holmes nevében
Sherlock Holmes nevében
Sherlock Holmes nevében
Szereplők:
Szénási Kristóf, Ungvár Ádám, Kugler Nikolett, Karalyos Gábor, Gáspár Tibor, Kiss Attila, Tahi Tóth László, Deli Dániel
Rendező: Bernáth Zsolt
Forgatókönyv: Kis Szabó Márk
Producer: Váczy Károly
Operatőr: Szentkúti Tamás
Jelmeztervező: Siegrist Cecília
Vágó: Bernáth Zsolt, Végh Zoltán
Zene: Gulya Róbert
Gyártó: Cruel World Team
Forgalmazó: 3D-Film Kft.
Hossz: 100 perc

IMDb
Hivatalos weboldal
Facebook oldal

Sherlock Holmes nevében - Plakát
Hazai Mozipremier: 2012. január 26.

Sherlock Holmes nevében - Trailer, filmelőzetes: