Játékfilm: East Side StoriesMozifilmek
East Side Stories
A sikeres Hajónapló című sorozat négy remek epizódja egy szkeccsfilm formájában mutatja be a kelet-európai valóságot. >>>

East Side Stories

magyar film 2010
játékfilm, dráma


A sikeres Hajónapló című sorozat négy remek epizódja egy szkeccsfilm formájában mutatja be a kelet-európai valóságot. Az East Side Stories-ban az epizódokat átkötő szöveg és zenei keret teszi egységessé, történeteit pedig olyan neves kortárs írók jegyzik, mint Tar Sándor és Spiró György.
Bollók Csaba (The sunny side) története hőseinek, deus ex machina megadatik, hogy három korban is megszülethetnek. A mű a századelő, a "virágzó szocializmus", és az új világ korában meséli el Gavro és Gina szerelmi történetét, amelynek tétje a személyes boldogság lehetősége, vagy lehetetlensége a folyamatosan háborúk tépázta balkáni régióban.
Török Ferenc (The flip side) történetében egy idős hölgy régi tárcsás telefonkészülékét adja le a postahivatalban, s ez a szimbolikus aktus kerül ütköztetésre a mobiltelefonáló fiatalok életvitelével.
Bodzsár Márk (The other side) munkájában egy mindent rendszerszemlélettel és versenynek tekintő negyvenéves menedzser elkezd uszodába járni, hogy kordában tartsa súlyát. Úszásai során találkozik egy fiatalemberrel, akiről kiderül, hogy az ő cégénél dolgozik.
Hajdu Szabolcs (The wild side) története egy tíz éve Romániából érkező és itt családot alapító férfi életéről szól, aki az "ígéret földje" helyett egy kilátástalan életet talált Magyarországon. Munkája nincs, menedéke az alkohol és az apa önpusztító hanyatlásán osztozik a család is.
East Side Stories
East Side Stories East Side Stories
East Side Stories
Szereplők:
Radnay Csilla, Telekes Péter, Csomós Mari, Garas Dezső, Nagy Ervin, Tóth Anita, Andi Vasluianu, Török-Illyés Orsolya, Rába Roland, Trill Zsolt, Rezes Judit
Rendezők:
Bollók Csaba, Török Ferenc, Bodzsár Márk, Hajdu Szabolcs
Író:
Tar Sándor, Spiró György
Forgatókönyv:
Balázs Attila, Bollók Csaba, Török Ferenc, Bodzsár Márk, Hajdu Szabolcs
Producer:
Bodzsár István
Operatőr:
Reich Dániel, Lovasi Zoltán, Nagy András, Garas Dániel
Vágó:
Kertai Gábor, Czakó Judit, Politzer Péter, Barsi Béla
Zene:
Hegedűs Márton, Zombola Péter
Gyártó: Unio Film
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 90 perc

Hazai Mozipremier: 2012. január 19.


  • Ehhez a cikkhez: East Side Stories jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmekMozipremierek