Filmek - mozi-dvd.hu

Aurora

Dátum: 2012. február 06. hétfő, 16:18
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
Aurora
Vajon miért öl egy ember? Talán a bosszú hajtja, vagy szükségből öl? Esetleg egyszerűen csak azért, mert az események így hozzák? >>>

Aurora

román, svájci, francia film (2010)
dráma


Vajon miért öl egy ember? Talán a bosszú hajtja, vagy szükségből öl? Esetleg egyszerűen csak azért, mert az események így hozzák? Vajon hogyan él a gyilkos? Mivel tölti egy napját? Előkészületeket végez, terveket sző, bandát szervez, vagy egyszerűen csak felkel reggel egy nőnél, hazamegy a felújítás alatt levő lakásába, tusol, autóba ül, elmegy a munkába, várja a rokonokat, várja a bútorszállítókat, elrendezi a cd-gyűjteményét és a kisautóit a polcon?
Az erőszak, a gyilkosság lehet egészen hétköznapi cselekedet, csak egy cselekvés a többi megszokott cselekvések sorában.

Cristi Puiu rendező filmje az erőszakot hétköznapiságában mutatja meg, és ezzel teszi az erőszak borzalmát, szokványosságának irracionalitását elénk, nézők elé. A lassan hömpölygő cselekvések látszólag semmilyen irányba sem haladnak.
Szereplők:
Cristi Puiu, Clara Voda, Luminita Gheorghiu, Catrinel Dumitrescu, Valentin Popescu, Valeria Seciu, Ileana Puiu, Gelu Colceag
Rendező: Cristi Puiu
Forgatókönyv: Cristi Puiu
Producer: Bobby Paunescu, Anca Puiu
Operatőr: Viorel Sergovici
Vágó: Ion Ioachim Stroe
Gyártó: Mandragora, Société Francaise de Production (SFP), Essential Filmproduktion GmbH
Forgalmazó: Anjou Lafayette
Hossz: 181 perc

IMDb

Aurora
Ősbemutató: 2010. május 14., Cannes-i Filmfesztivál
Hazai Mozipremier: 2012. február 23.

Aurora - Trailer, filmelőzetes: