Filmek - mozi-dvd.hu

Ördögi Színjáték - A Pap, a Várúr és a Boszorkány

Dátum: 2005. április 10. vasárnap, 10:48
Rovat: DVD filmek
Kategória: Dráma
Nicholas (Paul Bettany – Egy csodálatos elme, Dogville, Lovagregény), a fiatal, jóképű pap nem süllyedhetett volna, mélyebbre. Nem elég, hogy szeretőt tartott, még annak férjét is meggyilkolta, >>>
amikor az megzavarta nem éppen az úr szolgálatában végzett pásztorkodás közben. Menekülni kényszerül és elvetődik egy erdőbe, ahol vándorszínészek táboroznak. Ahogy megközelíti őket, hogy kiderítse kifélék-mifélék, szemtanúja lesz annak, ahogy Martin (Willem Dafoe – Az angol beteg, Lulu a hídon, A szakasz, Jézus utolsó megkísértése) éppen meggyilkolja a társulat vezetőjét.
Találhatna-e jobb búvóhelyet magának, mint az állandóan úton lévő, személytelen színi társulat? Csatlakozik hozzájuk. Vándorlásaik során elvetődnek Durham városkába. Durham arról nevezetes, hogy hűbérura, Lord Robert de Guise (Vincent Cassel – Farkasok szövetslége, Visszafordíthatatlan), a király hadvezérének vára, messze uralja a környéket. A városban van valami a levegőben. A lakosok visszahúzódóak, nem nagyon sikerül felrázni őket, a máshol sikert aratott repertoárral. Mint kiderül, a városkát már régóta csak egyetlen téma izgatja: sorozatgyilkosságok történtek a közelmúltban. De most végre megvan a tettes. Martha, a néma javasasszony (Elvira Minguez).
Hőseink tesznek egy utolsó kísérletet, hogy magukra vonják a figyelmet és a következő előadáson a sorozatgyilkosságról adnak elő egy darabot. A siker nemvárt.
Ahogy zajlik az előadás a nézők bekiabálásaikkal folyamatosan alakítják a “forgatókönyvet”. Hamarosan kiderül, hogy semi sem úgy tötént, ahogy az a bíróságon elhangzott és a gyilkos még mindig szabadlábon van.
Minél tovább tart az előadás, annál közelebb kerülünk az igazsághoz és annál inkább világossá válik hőseink előtt, hogy a tűzzel játszanak, de az eseményeket már régen nem ők irányítják.
Ez a film nem más, mint egy középkori környezetbe ültetett izgalmas és fordulatos bűnügyi történet.

Ördögi Színjáték - A Pap, a Várúr és a Boszorkány
The Reckoning
angol - spanyol film 2004
dráma

Szereplők:
Paul Bettany
Willem Dafoe
Simon McBurney
Gina McKee
Brian Cox
Tom Hardy
Rendező: Paul McGuigan
Operatőr: Peter Sova
Zene: Mark Mancina
Gyártó stúdió: Kanzaman S.A., M.D.A. Films S.L., Renaissance Films
Forgalmazza: FF Film & Music
Hivatalos honlap
Hossz: 112 perc

DVD információk:
Hang: 5.1
Szinkron: angol, magyar
Feliratok: magyar
Kép: 1.85:1
DVD extrák:
előzetes(ek)

DVD premier: 2005 Március 24.