Filmek - mozi-dvd.hu

Sírhely kilátással - Nincs esküvő csak temetés

Dátum: 2005. április 12. kedd, 10:16
Rovat: DVD filmek
Kategória: Vígjáték
Boris (Alfred Molina), a temetkezési vállalkozó, mindössze két dologról álmodott fiatalkorában: a táncról és Betty-ről >>>
Sírhely kilátással - Nincs esküvő csak temetés

Boris (Alfred Molina), a temetkezési vállalkozó, mindössze két dologról álmodott fiatalkorában: a táncról és Betty-ről (Brenda Blethyn). Betty titokban szerelmes volt Borisba, de nem tudta legyőzni apja óhaját, és így egy aranyásóhoz ment férjhez. Boris is búcsút mondott álmainak, és átvette a családi vállalkozás irányítását. És minden maradt is így, mindkettőjük életében, egészen mostanáig, mikor is Betty anyósa a túlvilágra költözik. Boris és Betty már nem épp fiatalon újra találkoznak, és amíg Betty anyósának temetését készítik elő, a régi szikra újra lángra lobban. Boris előtt világossá válik, hogy Betty és az őközte lévő kölcsönös szerelem előtt egyetlen akadály tornyosul: Betty házassága, az őt egyébként egy bizonyos Meredith-tel (Naomi Watts - 21 gramm) folyamatosan megcsaló polgármesterrel (Robert Pugh). Elszántan arra, hogy végre boldogok lesznek, Boris és Betty elhatározzák, hogy megrendezik Betty látszólagos halálát, és együtt megszöknek. Közben élesedik a temetkezési verseny az amerikai vállalkozó, Frank (Christopher Walken - A Szarvasvadász, Kapj el, ha tudsz, A tűzben edzett férfi) piacra lépésével, akinek eltökélt szándéka, hogy forradalmasítja Angliában a temetkezési szokásokat, többek között a "tematikus" temetések bevezetésével. Ä??gy pl. a végső búcsút akár Star Trek stílusban is hajlandó megszervezni.
Boris kidolgozza Betty látszólagos halálának - és temetésének - tervét, de ahogy az sejthető, semmi nem a tervek szerint történik.
A Sírhely kilátással lázadó nyíltsággal és hamisítatlan fekete humorral rajzolja meg a vidéki wales-i kisvárosok életét, különös tekintettel az ottani temetkezési vállalkozók közt folyó elszánt – s így olykor morbid - versengésre. A néző garantáltan halálra röhögi magát!

Sírhely kilátással
Plots with a View
angol, amerikai, német film 2004
vígjáték, fekete komédia
Szereplők:
Brenda Blethyn
Alfred Molina
Christopher Walken
Robert Pugh
Naomi Watts
Lee Evans
Jerry Springer
Rendező: Nick Hurran
Operatőr: James Welland
Zene: Rupert Gregson-Williams
Forgalmazza: SPI International
Hossz: 94 perc

DVD információk:
Hang: 5.1
Szinkron: angol, magyar
Feliratok: angol, magyar
Kép: 2.35:1
DVD extrák:
ajánló
előzetes(ek)
filmográfiák
fotógaléria
így készült - dokumentumfilm
interjúk
tv spot

DVD premier: 2005 Március 24.